İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Edebiyat, Kültür ve Sanat Dergisi…

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları Başladı İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları Başladı

İl Milli Eğitim Müdür’ü Yiğit, “Yaklaşık iki yıldır yoğun bir şekilde, Kültür ve Medeniyetimizi bir sonraki nesle aktarmak için özellikle Şehir Kültürü’nü yansıtmak için ve genel manada da bu Kültür’ü kavratmak için arkadaşlarımızla beraber çalışma yapıyorduk. Bu çalışmaları daha koordineli bir şekilde ve sürdürülebilir şekilde devam ettirmek için bir dergi etrafında buluşmak gerekiyordu.  Zaten tarih boyunca, geçmişte de bu tarz dergiler hep bir edebiyat akımını oluşturmasına ve bir Kültür ortamını oluşturmasına katkı sağlamıştır. Bu Kültür ortamını oluşturmak bunun devamlılığını sağlamak, ileri nesillere aktarımını oluşturmak bizden sonrada devamını sağlamak adına bu Dergi ve oluşum bence kıymetliydi. Bundan sonra ki süreçte de ne olursa olsun burada biriken bunun etrafında bir araya gelen arkadaşlarımız bu Kültür’ü oluşturacak ve bundan sonrada devamını getireceklerdir.” İfadelerini kullandı.  

Eğitimde “Hasat Zamanı” Dergisinde şehrin edebiyatına kültürüne katkı sunmak isteyenlere imkân sunduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, eli kalem tutan herkese dergide görmekten mutlu olacaklarını söyledi.

Yiğit, “Akademisyenlerimiz, Üniversitedeki hocalarımız buraya çok ciddi emek verdiler. Bizim arkadaşlarımız emeklerini ortaya koydular ve en önemlisi bir üçüncü nesil olarak da öğrencilerimiz var. Burada eli kalem tutan ve burada hareket etmek isteyen, çalışmak isteyen, ürünlerini ortaya koymak isteyen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve hatta Akademisyenlerimize açık bir Dergi. Bu bizim aradığını bulma noktasında yani içinde ki o ukdeyi harekete geçirme noktasında öğrencilerimize, öğretmenlerimize bir heveslendirme ve kaynak olacaktır. Bundan sonraki süreçte de burada yazan, kendini ortaya koyan arkadaşlarımız bahsettiğim gibi hem okullarında öğrencilerine rehber olacaklar hem de bundan sonraki süreci takip edip şehrin geleceğinde, kültüründe söz sahibi olup bunun aktarımını sağlayacaklardır.” dedi.