23 Ocak 2026 Cuma günü saat 14.00 itibarıyla yapılan meteorolojik uyarıda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ riski bulunduğu belirtilerek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Yetkililer, çığ tehlikesinin 23 Ocak 2026 saat 14.00 ile 30 Ocak 2026 saat 23.59 arasında etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Olası risklere karşı özellikle dağlık ve yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların ve bu bölgelerde seyahat edecek kişilerin gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulandı.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Elazığ tarafından yapılan açıklamada, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgili kurumların ve vatandaşların tedbirli davranmasının önem taşıdığı ifade edildi.




