Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ ve bölge tarımı açısından hayati önem taşıyan Uluova Sulama Projesinde gelinen süreçle ilgili meclise soru önergesi sundu.

Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, projenin yıllardır tamamlanamamasının hem kamu kaynakları hem de çiftçiler açısından ciddi sorunlar doğurduğunu söyledi.

1977 yılında başlatılan ve aradan geçen uzun yıllara rağmen tamamlanamayan proje nedeniyle 143 bin dekardan fazla tarım arazisinin hala yeterli sulama imkanına kavuşamadığını belirten Erol, bu durumun bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Qeqwe

Erol’un önergesinde, projenin fiziki gerçekleşme oranından toplam maliyetine, 2026 yılı için ayrılan ödenekten tamamlanma tarihine kadar birçok kritik başlık yer aldı. Ayrıca projenin tamamlanmasıyla birlikte tarımsal üretimde beklenen artış, çiftçi gelirlerine katkı ve altyapı yatırımlarına ilişkin planlamalar da Bakanlığa soruldu.

Dağ Keçileri Palu Kalesi’nde
Dağ Keçileri Palu Kalesi’nde
İçeriği Görüntüle

9 soruluk önergenin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması talebinde bulunan Erol, projenin hızlandırılması ve bölge çiftçisinin mağduriyetinin giderilmesi için sürecin yakın takipçisi olacağını vurguladı.