Hicret Mahallesi’nde yaşayan Küçük ailesi hayatta olmalarına rağmen miras davası nedeniyle nüfusta ölü olarak görünüyorlar.

65 yaşındaki Nuran Küçük birkaç gün önce vefat eden eşinden kalan maaşı çekmeye gittiğinde tek geçim kaynağının da kesildiğini duyunca dünyası başına yıkıldı.

Nuran Küçük nüfusta hem kendisi hem de oğlu Hasan Küçük’ün ölü olarak göründüğünü duyunca şaşkına döndü.

Ailenin nüfusta ölü olarak görünmesinin nedeninin miras davası olduğunu ifade eden Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, olayın takipçisi olduklarını söyledi.

Anne Nuran ve oğlu Hasan Küçük hasta ve bakıma muhtaç ancak ölü göründükleri için tedavi edilemiyorlar ve yetkililerden destek bekliyorlar.

KÜÇÜK: NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM, BEN PARAMI İSTİYORUM

Nuran Küçük, bankaya gittiğinde maaşını alamadığını belirterek, "Kartımla dışarıdan alıyordum. Kartı taktığımda para gözükmedi. İçeriye geçtim, sıra aldım. Sonra bu başıma geldi. Allah razı olsun muhtarımız bana burayı yaptı. Beyim öldüğünden beri ben buradayım. Bana yardım edin. Ne yapacağımı bilmiyorum, ben paramı istiyorum. Onlar varlıklı, ben malı istemiyorum, ben paramı istiyorum. Kimsem yok, annem öldü. Beni ölü gösterdiler" dedi.

KÜÇÜK: 'NÜFUSA GİDECEKSİNİZ, SİZİ ÖLÜ GÖSTERİYORLAR'

Nuran Küçük'ün oğlu Hasan Küçük ise, "Tarsus'tan çıktığımızda hiçbir şeyimiz yoktu. Aksaray Mahallesi'nde dışarıda bile yattık. Biz 20 yıldan beri onları bırakmış bulunuyoruz, onlar bizi bırakmadı. Bizim şu an maaşımız kesildi. Bankaya gittik, bankacı dedi ki, 'nüfusa gideceksiniz, sizi ölü gösteriyorlar.' Beni 2013'te, annemi 2016 yılında öldü göstermişler. Bizim halimiz ortada, bizimle uğraşmasınlar. Ben sakatım. Boynum şişti, hastaneye gidecektim gidemiyorum. Benim yüzde 73 raporum vardı, obeziteden hastaneye yatacaktım. Ne olacak şimdi? Ben nasıl hastaneye gideceğim? Annemden başka kimsem yok. Biz yaşıyoruz" diye konuştu.

Küçük ailesi, Elazığ Nüfus İl Müdürlüğü'nden aldıkları nüfus kayıt örneğinde, kendilerinin Emine Ç. tarafından ölü gösterildiklerini öğrendi. Nuran Küçük, Emine Ç.'yi tanımadıklarını, mirastan mahrum bırakmak için kendilerine ölü gösterildiğini öne sürdü.