Elazığ’da önceki gün etkisini artırarak devam eden kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkilerken, Mustafapaşa Mahallesi’nde sergilenen bir duyarlılık örneği gönülleri ısıttı.

Mahalle Muhtarı Yusuf Çakmak, karla kaplı kaldırımları temizlemek için sahaya indi. Resmî görev tanımının ötesine geçen Çakmak, eline aldığı kar temizleme küreğiyle kaldırımları kendi imkanlarıyla açmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren mahallede çalışma yapan Muhtar Çakmak, özellikle yaşlılar, çocuklar ve işe gitmek zorunda olan vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf etti. Karla kaplanan ara sokaklarda ve kaldırımlarda bizzat temizlik yapan Çakmak, hem belediye ekiplerinin iş yükünü hafifletti hem de mahalle sakinlerine yalnız olmadıklarını hissettirdi.

Mahalle muhtarının bu fedakâr davranışı, kısa sürede çevredeki vatandaşların da dikkatini çekti. Pencerelerden ve balkonlardan çalışmaları izleyen mahalle sakinleri, muhtarlarının gösterdiği duyarlılıktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar, Yusuf Çakmak’ın sadece bir muhtar değil, aynı zamanda mahallenin bir ferdi gibi hareket ettiğini ifade etti.

Elazığ’da Haftalık Asayiş Raporu Açıklandı: 304 Şüpheli Yakalandı
Elazığ’da Haftalık Asayiş Raporu Açıklandı: 304 Şüpheli Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Muhtar Yusuf Çakmak, görevlerinin sadece evrak işleriyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Mahallemde yaşayan herkes benim komşum. Kar yağışı sonrası özellikle acil ihtiyaçlar için dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın zor durumda kalmasını istemedim. Belediyemiz zaten çalışmalarını sürdürüyor, ben de gücüm yettiğince yardımcı olmak istedim” dedi.