Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün, terör örgütlerine yönelik operasyonları sürüyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK / KCK Terör örgütü propagandası yapanlara yönelik bir çalışma başlatıldı.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Terörle Mücadele Ekipleri tarafından İl Merkez, Karakoçan, Kovancılar, Arıcak ve Alacakaya ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 11 şahıs yakalandı. Yakalananların evlerinde yapılan aramada ruhsatsız av tüfeği, tabanca, yasaklı yayınlar, dijital materyaller ve uyuşturucu ele geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Emniyet Müdürlüğü, “Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK Terör Örgütü propagandası yapmak suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında 31.10.2017 tarihinde Elazığ il merkezi ve Karakoçan, Kovancılar, Arıcak, Alacakaya ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde toplam 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca,  yasaklı yayınlar, dijital materyaller ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmiştir” ifadeleri yer aldı.