Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta, “Yayıncılıkta RTÜK’ün Düzenleyici ve Denetleyici Rolü” konusu ele alındı.
Konferansın açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Demirci, iletişim fakültelerinin temel paydaşlarından birinin de RTÜK olduğunu söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan RTÜK Üst Kurul Uzmanı Vedat Kent, medya sektöründeki güncel gelişmeler, yayıncılık ilkeleri ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun görevleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kent, RTÜK’ün yayın kuruluşlarının mevzuata uygun faaliyet göstermesini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Elazığ doğumlu olan ve 1997 yılından bu yana RTÜK bünyesinde görev yapan Vedat Kent, kurumun yayın izleme ve değerlendirme faaliyetlerine ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, özellikle dijital yayıncılık alanında karşılaşılan yeni denetim süreçlerine dikkat çekti.





