Her akşam saat 23.00’de Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu Son Baskı Programıyla ekranlarınıza gelen sahur halaylarının bu defaki durağı Çatalçeşme Mahallesi oldu.

Kanal Fırat ekranlarının ramazan geleneği hale getirdiği sahur halaylarının konuğu olan Çatalçeşme Mahallesi sakinleri, hem eğlendi hem eğlendirdi.

GÜNEŞ: BU SENEKİ RAMAZANLAR ÇOK DURGUN

Mahalle Muhtarı Cengiz Güneş, “Bu seneki Ramazanlar çok durgun. Eski Ramazanların yerini tutmuyor. Mahallemiz eski bir mahalle. Çoğunluğu inşaatla uğraşan insanlar olduğu için çoğu boş geziyor, orucunu tutuyor. Akşamda ya çay ocağında ya kahvede vakit geçirip sahurunu yapıp uyuyorlar. Eski ramazanlarda birlik beraberlik vardı, komşuluk vardı. Herkes birbirini daha bir samimiyetle soruyordu. Şu an iş olmadığından dolayı herkes ekmeğinin derdine düştüğü için fazla bir ramazan geleneği kalmadı. Bunun önüne devlet büyüklerimiz, valimiz olsun, eski gelenek göreneklerimizi yaşatarak, eski ruhu vererek gelenek göreneklerimizi eski ramazanlara doğru alıştırarak böyle bir çare bulabiliriz. Kültürel etkinlikler devamlı yaşatılmalı, devamlı dile getirilmeli. Şimdiki gençler eski ramazanı yaşayamıyor” dedi.

Programda mahalle sakinleri de kendini anlatma fırsatı yakaladı.

Mahalle sakinlerinden biri, o da Kanal Fırat Ekranlarından izleyip, sahur halayına koştu, önce neden davet edilmedi diye sitem etti, ardından davula ve zurnaya dayanamayıp,  hünerlerini sergiledi.

VİDEO: