Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ataşehir Muhtarı Dabakbaşı, "İnşallah hayırlı olur, burada mahalle sakinlerinden tek bir talebim var listeleri muhakkak kontrol etsinler. Sokaklar, kapı numaraları değiştiği için ilerde bir sorun yaşamamaları için muhakkak muhtarlığımıza bir uğrasınlar listeleri kontrol etsinler ki seçim öncesi bir sıkıntı olmasın” dedi.

Can Dostlarına Anlamlı Ziyaret Can Dostlarına Anlamlı Ziyaret

Buna göre, 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimi için 1 Ocak 2024'te başlayacak seçim takviminde, muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe saat 08.00'de askıya çıkarılacak ve 17 Ocak 2024 Çarşamba saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Muhtar Dabakbaşı, “Normalde yarından itibaren 15 günlük bir askı süresi var fakat biz bugünden itibaren başlattık. Ayın 17’sine kadar askıda kalacak. 17’sinden, 20’sine kadar Seçim Kuruluna ve Nüfus Müdürlüğüne müracaatlar olacaktır. Nüfus Müdürlüğünden sonra Seçim Kuruluna belge götürecekler ve o belgeleri tekrardan listelere ilave edeceğiz fakat 20’sinden sonra bu işlemi yapamayacaklardır” dedi.