Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena’daki Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi ile, 998 gün önce Ahmet Davutoğlu’na bıraktığı “Genel Başkanlık” görevini Binali Yıldırım’dan devralacak.

Kongreye kurucuların yanı sıra partiden istifa eden ya da ihraç edilenler hariç olmak üzere Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana görev almış önceki dönem milletvekilleri, il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları davet edildi. 81 ilden bin 500 otobüsle, 60 bin partili de salon içinde ve dışında Ak Parti’de 2. Erdoğan döneminin başlamasına tanıklık edecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı kongre öncesi yaptığı açıklamada "Tüzükte 9 maddede değişiklik olacak. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi tüzüğe girecek" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin tarihi kongresi öncesi konuşan Başbakan Yıldırım, bugünün hasretin vuslata döndüğü gün olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi kongrenin yapılacağı salonun önünde Başbakan Binali Yıldırım tarafından karşılandı.

Başbakan Yıldırım, tarihi kongre gününü hasretin vuslata döndüğü gün olarak nitelendirdi.

“Erdoğan'ın İlk Açıklamaları”

Başbakan'dan sonra mikrofonu eline alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre salonu dışındakilere seslendi.

Kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah'a hamd ediyoruz herhangi bir ölü söz konusu değil, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

“Binali Yıldırım'a Teşekkür Etti”

“Siz kardeşlerime bu uzun yolculukta, 'uzun ince bir yoldayız dedik ya', gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Emaneti bugünlere kadar taşıyan değerli yol arkadaşım, gönüldaşım Binali Yıldırım Bey'e de bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“Durmak Yok, Yola Devam”

“Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. Bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var, devam edeceğiz. Gerek hanım kardeşlerim gerek gençler gerek ana kademe çok çalışacağız. Üzerimizdeki spekülasyonları sandıktan cevabını vererek yok edeceğiz.

Sizleri daha fazla bekletmeden içerideki kardeşlerimizle ekranda buluşturalım istiyorum. Allah yar, yardımcımız olsun diyorum." dedi.

Salona girmeden önce, dışarıda bekleyen yüz binlerce AK Partiliye hitap eden Erdoğan'ı, salona girdiğinde ise Dombra müziği eşliğinde bir o kadar insan karşıladı.