Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı Havalimanı'nda Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve kurum müdürleri tarafından karşıladı.

“Taşlar Yerli Yerine Oturmaya Başladı”

Elazığ Havalimanında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz 16 Nisan referandumundan sonra yeni bir sürecin başladığını dile getirerek, “2019 yılına kadar partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle gideceğiz. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine tam anlamıyla geçeceğiz inşallah. Bu çerçevede de cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önce partisine üyeliğini ihya etti. Ardından da 21 Mayıs da 3.Kongremizi gerçekleştirdik. Orada genel başkanımızı üst kurullarımız yeniden teşekkül etti ve geçen gün MYK’mız belli oldu. Artık taşlar yerli yerine oturmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Partimizde Bir Tazelenme Olacak”

Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye geri dönüşünün ayrı bir heyecan oluşturduğunu dile getiren Yılmaz, “Sadece partimizde değil de tüm toplumda bir heyecan oluşturdu. İnşallah önümüzdeki süreçte partimizin bütün teşkilatlarında bir tazelenme olacak. Olağan Kongre süreçlerimiz gerçekleşecek. Bu yılsonuna kadar bunları tamamlamayı hedefliyoruz. Diğer yandan hükümetimizde altı aylık ve 2019 a kadar olmak üzere iki eylem planı hazırlıyor. Bütün bakanlarımıza sayın cumhurbaşkanımızın böyle bir talimatı oldu. Bir yol haritası ve bir eylem planı hazırlanıyor. Kim ne yapılacaksa tayin edilecek ve bunlar sıkı bir takip altında olacak.” dedi.

“Uzun Yıllar Çalıştığım Ve Bildiğim Bir Alan”

“Benim görevimde de bir değişiklik oldu. Bir yıldır yürütmekte olduğum ve hakikaten bana güzel tecrübeler katan Medya Tanıtım Başkanlığı görevini eski Kültür ve Turizm Bakanlarımızdan Mahir Ünal Beye devrettim. Bu yeni dönemde ekonomi işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi bana devir edildi.  Şaban Dişli beyde idi ondan devir almış olduk. Ekonomi uzun yıllardır görev yaptığımız bir alandı. Uzun bir süre kalkınma bakanlığı yaptım. Dolayısıyla uzun yıllar çalıştığım ve bildiğim bir alan hem bürokrat olarak hem de siyasetçi olarak çalıştığımız bir alanda partimize hizmet etme gayreti içinde olacağız inşallah.”

Cazibe Merkezi Programıyla Özel Sektör Yatırımları

Son iki yıllık bir süreçte birçok sıkıntıyı atlatmış bir ülke olarak şuandan itibaren önümüzün daha aydınlık göründüğünü söyleyen Yılmaz, “Ekonomi başta olmak üzere huzur ve güven ortamının daha bir pekiştirilmesi, bir taraftan da ama ekonominin nimetlerini bütün topluma yayma konusunda çalışmalarımız devam edecek. Özellikle bu bölgelerimize dönük Cazibe Merkezi programı hükümetimiz tarafından ilan edilmişti artık son aşamalarına gelmiş durumdayız. Yakın bir zamanda inşallah sonuçlarını almış olacağız. Bu bölgelerimize aradaki farkı kapatmak için çok yatırım yaptık ama eksik kalan özel sektör yatırımlarıydı. İşte bu özel sektör yatırımlarıyla da ayrı bir ivme katmış olacağız” ifadelerini kullanarak 16 Nisan sonuçları için teşekkürlerini bildirdi ve bütün Müslüman âleminin Ramazan ayını tebrik etti.

Yapılan açıklamaların ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamaların ardından memleketi Bingöl’e uğurlandı.