Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu salondaki son toplantımızı 11 Mart'ta yapmıştık. Yaklaşık 7 ay sonra yine sizlerle olmanın memnuniyeti içindeyim.

Milletvekillerimiz, yasama görevlerinin yanı sıra milletimizle en kuvvetli bağa sahip görevlilerdir. Milletimizin vekillere yaptığı talepleri hassasiyetle yaklaşılması konusunda sık sık uyarılarda bulunuyoruz.

29 Temmuz gününe kadar 233 birleşimdeki 995 oturumda 27'si kanun, 40'ı sözleşme olmak üzere 67 düzenleme Meclis'imizde kabul edildi.

Yeni dönemde de bizi çok önemli bir gündem bekliyor. Geçen dönemden devralınan işler ve yeni düzenlemelerle ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldı.

Kanun hazırlıklarını titizlikle takip ediyoruz.

Vekillerimizden gelen tüm talepleri değerlendiriyor, mümkün olduğunca olumlu şekilde değerlendiriyoruz.

TBMM kurucu vasfı ve zengin temsil yelpazesi ile ülkemizi temsil ediyor.

Ülkemize karşı meydan okumalarda meclisimizi hep yanımızda bulduk. Hep birlikte kardeşliğimizi muhafaza ederek bir bir engelleri hep aştık.

Yeni yasama döneminin dolu dolu geçeceği şimdiden anlaşılıyor. Milletimizin taleplerini bir bir yerine getirmekte kararlıyız.

Meclis'in yeni yasama yılını en verimli şekilde geçireceğiz. Cumhur İttifakı'na ve Sayın Bahçeli'ye şükranlarımı sunuyorum.

Meclisimizin tatilde olduğu aylarda çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirdik.

Özellikle Doğu Akdeniz, Libya Azerbaycan gibi kriz bölgelerinde sık sık diplomatik temaslarda bulundu. Suriye konusunda geri adım atmayacağımız her platformda dile getirdik.

Yeni sondajlar için Akdeniz'e açılan gemilerimiz görevine yeniden döndü. Avrupa Birliği ve NATO'daki görüşmelerde tutarsız davranan Yunanistan'a sahada cevap vermeye devam edeceğiz.

KARADENİZ'DE YENİ MÜJDE

Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını gözetmeyen hiçbir planın hayata geçme imkanı olmadığını ortaya koyduğumuz sağlam duruşla herkese gösterdik. Yavuz gemimizin güvenliğini donanmamız sağlıyor. Oruç Reis sismik araştırma gemimiz de yeniden Akdeniz'deki görevine döndü. Barbaros Akdeniz'deki çalışmalarına devam ediyor. AB ve NATO platformlarındaki sözlerini tutmayan Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimine hak ettikleri cevapları sahada vermeyi sürdüreceğiz. Kanuni bakım çalışmalarının bitmesinin ardından Karadeniz'deki görevi için yola çıkacak. Kanuni gemimizin faaliyetlerinden de inşallah müjdeli haberler bekliyoruz. Fatih'in keşfettiği doğalgaz haberi milletimizi sevince boğmuştur

İnşallah cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek çalışmaları yerinde inceleyerek yeni rezerv miktarını açıklayacağız.

Ülkenin çıkarları ile alakalı konularda muhalefetten biraz vicdan bekliyorum. Muhalefetten konuşanların hezeyan noktasına ulaşan açıklamalarına gerekli cevap veriliyor.

Cumhur İttifakı'nın kaderiyle ülkemizin kaderi artık birleşmiştir.

Geniş kapsamlı bir anlayışla teşkilatlarımızı oluşturmalıyız.

Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere, ne zamandan beri teröre destek verenler bu kuruluşların başına geçebiliyor. Sağlıkta attığımız adımlar ortada. En başarılı olduğumuz alan sağlık.