Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Genel Başkanı Salih Çetin, devlet koruması altında öğrenim durumlarına göre kamuya atamaları yapılan gençler adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’la bir araya geldi.

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Genel Başkanı Salih Çetin, uzmanlık alanlarına göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un destekleri ile yerleştirilen gençlerin adına Bakan Selçuk’a teşekkür etti.   Derneğimizin hedef kitlelerinin yetiştirme yurtlarında büyüyerek ayrılanlar ve onların aileleriyle dayanışma ortamı kurarak, devletin koruması altında barınan, korunmaya muhtaç çocukların her türlü maddi ve manevi sorunlarını çözümlemede yardımcı olmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Çetin,   Aile birliğinin öneminine  ilişkin proje ve faaliyetler yürütülmekte, korunmaya muhtaç çocukların her türlü tehlikeden korunmasının sağladıklarını söyledi.

Çetin, geçen hafta gerçekleştirilen, devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki törenle gençlerin öğrenim durumlarına göre avukat, öğretmen, sosyolog, mühendis ve hemşire gibi kadrolara atama yapıldı. "Öğrenim durumlarına göre yapılan 2.183 kadroya atamalar, devlet koruması altındaki kardeşlerimizde mutluluk yaşatmıştır. Devlet korumasında yetişerek atanan bu kardeşlerimiz devletine ve milletine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Devletimizin sosyal devlet ilkesini en üst seviyede hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu atama imkanlarını gerçekleştiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'a derneğimiz ve Kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.