Parti binasında milletvekillerini ağırlayan MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, “Biz yarın saat 10 itibariyle Hilton otel toplantı salonunda il kongremizi gerçekleştireceğiz. Sayın grup başkan vekilimiz Allah nasip ederse divan başkanımız olarak sayın genel başkanımız tarafından Elazığ’da görevlendirildi” ifadelerini kullanarak yarın gerçekleştirilecek olan il kongresine tüm halkı davet etti.

Büyük Kurultayın Önemli Aşaması Yarın

TBMM Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını Elazığ’a getirdiğini söyleyerek, “Yarın 41 ilimizde il kongremizi gerçekleştireceğiz ve çok vilayette ilçe kongreleri yapılmaya devam edecek. 18 Mart 2018 yılında gerçekleştirecek olduğumuz büyük kurultayımızın çok önemli bir aşamasını yarın gerçekleştirmiş olacağız. Bu MHP’nin, bu kongreler vesilesiyle yeniden silkinişin, şahlanışının ve yeni hamlelerinin de bir hazırlık aşaması olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Uyum Yasalarının Çalışmalarını Yürütüyoruz”

Akçay, 16 Nisan referandumuyla birlikte Türkiye’de bir değişikliğe gidildiğini ifade ederek, “Bu hükümet sistemi ve anayasa değişikliğinde gerek devlet yönetiminde gerekse siyasi partiler nezdinde gerekli uyum çalışmalarının da yapılması olacaktır. Bu hem fikren hem zihnen hem de siyaset anlayışı bakımından gerekli bir uyum çalışması olacaktır. Bizlerde TBMM’de MHP grubu olarak önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek olan uyum yasalarının çalışmalarını da zaten yürütüyoruz” ifadelerini kullanarak “3 Kasım 2019 tarihinde emaneti sahibine bırakacağız” dedi.