Elazığ’daki trafik sıkışıklığı ve park sorunu yıllardır varlığını sürdürmeye devam alıyor.

Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı sürücülerin sıkıntı yaşamasının yanı sıra büyük bir zaman kaybına da neden oluyor.

Öyle ki bazen araçla 5 dakika da gidilmesi gereken yer, trafik sıkışıklığı nedeniyle 25 dakikalara kadar çıkıyor.

Trafik sıkışıklığının yaşanmasının en belirgin nedenlerinden birisi park sorunu. Vatandaşlar işleri olunca arabalarını ikinci sıraya park ediyor. Bu da zaten sıkışık olan şehir trafiğini daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.

5 dakikalık bir iş için ikinci sıraya park eden bir sürücü arkasındaki sürücülerin neredeyse 20 – 25 dakikasını çalmaya neden olabiliyor?

İkinci sıraya park eden sürücüler nedeniyle Ambulans, İtfaiye ve Polis araçlarının geçişi zorlaşıyor.

İKİNCİ SIRA PARK ZORUNLU HALE GELİYOR!

Sürücülerin bir kısmı ikinci sıraya park edilmesinin nedenleri arasında yeteri kadar otopark alanlarının olmamasını gösteriyor. Mevcut otoparkların yeterli olmaması ve bu otoparkların fiyatlarının pahalı olması da vatandaşı otoparklardan uzak tutuyor. Otoparklardan uzak kalan sürücü işi olunca da aracını ikinci sıraya park etmek zorunda kalıyor.

GENELDE ATM VE ALIŞVERİŞ İÇİN DURULUYOR

Özellikle Gazi Caddesi, Vali Fahribey Caddesi, Hürriyet Caddesi, 1. Harput Caddesi gibi caddelerde yapılan ikinci sıra parklar uzun araç kuyruklarının oluşmasına ve boşa giden zaman kaybına neden oluyor. Özellikle ikinci sıraya park eden sürücülerin büyük bir kısmının ATM’ye uğradığı yada bir alışveriş yaptığı görülüyor. Sürücünün ATM’de işi bitinceye kadar yada Alışverişini tamamlayıncaya kadar araba ikinci sırada durmaya devam ediyor.

“ACİLEN PARK ALANI YAPILMALI”

Almanya’dan bayram tatili için Elazığ’a gelen Mehmet Çelik isimli gurbetçi vatandaş yaşanan sorunla ilgili, “Elazığ’ın genelinde büyük bir trafik karmaşası var. Yapılan yol çalışmaları var. Bu da trafiği olumsuz etkiliye bilir ama ana neden caddelerin dar olması ve park alanlarının yetersiz kalması. Şehir merkezine acilen park alanları yapılması gerekiyor” dedi.

“BOŞA GİDEN BİR SÜRÜ ZAMAN VAR”

Elazığlı Abdullah Sezer isimli vatandaş da trafik sıkışıklığından büyük mustarip olduklarını belirterek, “Bu sorun yıllardır çözülemedi. Özellikle bazı saatlerde arabaların içerisinde büyük stres yaşıyoruz. Bu durum büyük kazalara da davetiye çıkara biliyor. Bunun için yetkililerin biran önce çözüm bulması gerekiyor. Boşa giden bir sürü zaman var. İkinci sıra parkın yapılmaması için Cadde kenarlarının boş olması lazım. Ama değil. Vatandaşta işini görmek için otopark alanı olmayınca yol kenarına park ediyor” ifadelerini kullandı.  

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!