Teknoloji Devinden Önemli Duyuru!

Geçtiğimiz aylarda pek çok uluslararası firmanın reklamlarının nahoş içeriklerle birlikte gösterilmesi üzerine ciddi kayıp yaşayan YouTube, yeni reklam alma şartlarını açıkladı.

Teknoloji Devinden Önemli Duyuru!

YouTube, içerik üretenler için açıkladığı yeni prensiplerde reklam gelirlerine uygunluk kıstaslarını değiştirdi. Siteye yüklenen videoların reklam dostu olup olmadığına yönelik kuralların sıkılaştırıldığı yeni prensipler sayesinde saldırgan, hakaret içeren, uygunsuz videoların azaltılması hedefleniyor.

Mart ayında Times tarafından ortaya çıkarıldığı üzere, pek çok firma kendi reklamlarının nefret içerikli, radikal hatta terör propagandası yapılan videolarda görüntülenmesi üzerine siteye reklam vermeyi durdurmuştu. Aralarında Birleşik Krallık hükümetinden P&G, Audi, L'Oreal gibi firmaların bulunduğu grup, YouTube durumu düzeltene dek kararının arkasında olacağını belirtmişti.

YouTube, uzun süren görüşmeler sonucunda yeni kontrol mekanizmaları ekleyerek çoğu reklam verenin geri dönüş yaptığını açıkladı.

Değişiklikler arasında reklamverenlerin ne tür videolarla birlikte gösterilip gösterilmeyeceğine dair ilave seçenekler de bulunuyor. 2006 yılında Google tarafından 1.65 milyar dolar karşılığında satın alınan ve AdSense ile entegrasyonundan sonra süratle büyüyen platform, bundan böyle tahrik edici ve küçük düşürücü içeriklere karşı da mücadele edecek.

Akademi sayfasında yeni bir bölüm açan YouTube, içerik üretenlere reklam verenler için hoşlandığı ve hoşlanmadığı içeriklerle ilgili bilgilendirme kursu açtı.

Youtube, bununla birlikte, kullanım şartlarına uyan her videonun sitede yayımlanabileceğini fakat yeni reklam prensipleriyle uyuşmayan içeriklerin reklam geliri alamayacağının altını çizdi. Yani kısacası YouTube'da saçmalayacaksanız üzerine para alma dönemi bitti.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 23:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137