Türk Sağlık-Sen Elazığ Şubesi, yoğun çalışma temposu içerisinde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla Van-Ahlat gezisi düzenledi.
“Kısa Bir Mola” sloganıyla gerçekleştirilen gezi programına sendika üyeleri ve aileleri katıldı. Yoğun iş temposuna kısa süreliğine ara veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, düzenlenen etkinlik sayesinde hem dinlenme fırsatı buldu hem de meslektaşları ve aileleriyle birlikte vakit geçirdi.
Program kapsamında Van’ın tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret edilirken, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Ahlat ile Akdamar Adası da gezildi. Akdamar Adası’na düzenlenen tekne turunda katılımcılar, Van Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde keyifli anlar yaşadı.
Gezi boyunca sendika üyeleri ve aileleri arasında birlik ve beraberlik dikkat çekerken, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları yoğun çalışma temposunun stresinden uzaklaşarak güzel anılar biriktirdi.
“Çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu önemsiyoruz”

Türk Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Adem Polat, düzenlenen sosyal etkinliğin çalışanların moral ve motivasyonu açısından önemli olduğunu belirtti.
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gece gündüz demeden, bayram, tatil ve hafta sonu ayrımı gözetmeksizin büyük bir özveriyle görev yaptığını ifade eden Polat, çalışanların emeğinin yalnızca ekonomik haklarla değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Polat, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız gece gündüz demeden, bayramda, tatilde, hafta sonu demeden büyük bir özveriyle görev yapıyor. İnsan hayatına dokunan, toplumun en zor anlarında sorumluluk üstlenen çalışanlarımızın emeğinin ve fedakârlığının karşılığı elbette sadece ekonomik haklarla sınırlı değildir. Onların moral ve motivasyonunu yükseltmek, nefes alabilecekleri sosyal ortamlar oluşturmak da bizim görevimizdir” dedi.
“Sendikacılığı sadece masa başında yürütülen bir mücadele olarak görmüyoruz”
Sendikacılık anlayışlarının yalnızca çalışma hayatındaki hak mücadelesiyle sınırlı olmadığını kaydeden Polat, üyelerin sosyal yaşamlarında da yanlarında olmayı önemsediklerini belirtti.
Polat, “Biz sendikacılığı yalnızca masa başında yürütülen bir mücadele olarak görmüyoruz. Üyelerimizin çalışma hayatındaki haklarını savunurken, sosyal hayatlarında da yanlarında olmayı önemsiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz Van gezisi de bu anlayışımızın önemli bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Yoğun iş temposu ve artan iş yükü nedeniyle çalışanların zaman zaman yorulduğuna dikkat çeken Polat, düzenlenen geziyle çalışanlara nefes alabilecekleri bir ortam sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Polat, “Yoğun iş temposunun, artan iş yükünün ve çalışma hayatının getirdiği yorgunluğun içerisinde çalışanlarımız için küçük de olsa bir nefes alanı oluşturmak istedik. ‘Kısa Bir Mola’ diyerek çıktığımız bu yolculukta amacımız; çalışanlarımızın biraz olsun iş stresinden uzaklaşması, aileleri ve meslektaşlarıyla güzel vakit geçirmesi ve yeni bir enerjiyle görevlerine dönmelerine vesile olmaktı” diye konuştu.
“Birlik ve dayanışmamızı güçlendirmeye devam edeceğiz”

Gezi programında ortaya çıkan birliktelik ve samimi ortamın kendileri açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Polat, sendikal dayanışmanın sosyal etkinliklerle de güçlendirildiğini ifade etti.
Polat, “Bugün burada gördüğümüz samimiyet, birliktelik ve yüzlerdeki tebessüm bizler için her şeyden daha kıymetli. Çünkü biliyoruz ki güçlü bir çalışma hayatının temelinde sadece hak mücadelesi değil; dayanışma, kardeşlik ve gönül birlikteliği de vardır” dedi.
Türk Sağlık-Sen Elazığ Şubesi olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Polat, üyelerin sosyal, kültürel ve mesleki hayatlarına katkı sağlayacak faaliyetleri sürdüreceklerini kaydetti.
Polat, “Bugün Van’da verdiğimiz bu kısa mola, aslında büyük bir aile olduğumuzun en güzel göstergelerinden biridir. Çalışanlarımızın yüzü gülsün, gönlü huzur bulsun, emeği değer görsün diye mücadelemiz de dayanışmamız da devam edecek” ifadelerini kullandı.
Türk Sağlık-Sen Elazığ Şubesi’nin önümüzdeki dönemde de üyelerine yönelik sosyal, kültürel ve mesleki etkinliklerini sürdürerek sendikal dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi.





