Ağın'da Camide Yenileme Çalışması Başlatıldı
Ağın'da Camide Yenileme Çalışması Başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Üniversite öğrencileri arasında Kur’an-ı Kerim’i hıfzetme kültürünü yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen Üniversiteler Arası 3. Hafızlık Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yapıldı.
Programa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Bayram Yılmaz, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vlcsnap 2026 04 01 14H42M30S945

Günün erken saatlerinde başlayan yarışma, iki ana kategoride gerçekleştirildi. Sabah "Erkekler Hafızlık" kategorisiyle başlayan rekabet, öğleden sonra "Kadınlar Hafızlık" oturumuyla devam etti.

Doğu Anadolu’daki farklı üniversitelerden katılan öğrenciler, jüri önünde sergiledikleri performansla dinleyicilere manevi bir atmosfer yaşattı.

Vlcsnap 2026 04 01 14H43M22S318

Açılış konuşmalarında hafızlık müessesesinin önemine değinen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

Vlcsnap 2026 04 01 14H42M54S169
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru ise gençlerin akademik başarılarının yanında milli ve manevi değerlerle donanmasının üniversite vizyonu için kritik olduğunu vurguladı.

Vlcsnap 2026 04 01 14H43M02S774
Yarışmanın jüri heyetinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Bayram Yılmaz, yarışmacıların kıraat ve tecvid kurallarına uyumunu titizlikle değerlendirirken, katılımcıların hıfz seviyelerinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Bölge finalinde dereceye giren isimler, önümüzdeki süreçte yapılacak olan Türkiye finalinde Doğu Anadolu bölgesini temsil edecek.

Vlcsnap 2026 04 01 14H43M10S684