Elazığ T Tipi Cezaevi’nde akşam saatlerinde bir koğuşta yangın çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, olay sırasında dumandan etkilenen mahkumlar ve infaz koruma memurlarına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
Vali Hatipoğlu’ndan Açıklama
Elazığ Valisi Dr. Numan Hatipoğlu, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, olayın hemen kontrol altına alındığını belirtti.
Vali Hatipoğlu, dumandan etkilenen mahkumlar ile infaz koruma memurlarına olayın ardından anında tıbbi müdahalede bulunulduğunu ifade etti.
Hastaneye Sevk Edilen Mahkumlar Taburcu Edildi
Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve tedbir amacıyla hastaneye sevk edilen mahkumların tedavilerinin tamamlandığı belirtildi. Vali Hatipoğlu, hastaneye sevk edilen tüm mahkumların tedavilerinin ardından taburcu edilerek yeniden cezaevine döndüğünü açıkladı.
Vali Hatipoğlu açıklamasında, yangından etkilenen tüm mahkumlar ve infaz koruma görevlilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.






