Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım esnaf ile tek tek tokalaştı, esnaflarla sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çektirdi, yatırımları anlattı ve istihdamın önemine değindi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Oda Başkanı Mithat Ulaş ile birlikte Saray Cami Esnaflarını ziyaret etti.

“ESNAFLARIMIZ TARAFINDAN TAKDİR EDİLMEKTEDİR”

Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Oda Başkanı Mithat Ulaş, Vali Kaldırım’ın esnaflara olan ilgi ve alakasını tebrik ettiğini belirterek, “Sayın Valimiz ilimize geldiği günden beri esnaflara olan hassasiyetleri, ilgisi, alakası, şahsımız odamız ve esnaflarımız tarafından takdir edilmektedir. Bizde bu bağlamda özellikle sancılı bir süreçten geçtiğimiz aşikardır. Bu bağlamda esnaflarımızın yanında olduğumuzu özellikle devletin esnaflarının yanında olduğunu ve hep birlikte hareket ettiğimizin bir göstergesini oluşturduk. Bizler her zaman ifade etmişizdir. Ülkemizin gerçek sahiplerini ve lokomotifinin esnaflar olduğunu ve esnafların yanında olmak. Esnafların acı gününde, tatlı gününde onların yanında olmak bizim asil görevimizdir. Biz de bu göre vi gerçekleştirmek adına Sayın Valimiz ve kurum müdürlerimizle birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik. Esnaflarımızın bu sancılı sürecinde kendilerini dinleme şansımız oldu” ifadelerini kullandı.

“GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR YAPILIYOR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ’a çok güzel yatırımlar yapıldığını” belirterek, “Elazığ’ımız hak ettiği yere geliyor. Hem kamusal yatırımlarla, hükümetimizin çok ciddi yatırımları var. Gerek ulaşım, otoyollar, tren hatları, ikinci havaalanı ihalesi yapıldı 142 milyon ikinci pist ihalesi. Lojistik açıdan yapılan çalışmalar. Onun dışında tarıma dayalı güçlü bir alt yapımız var tarımsal sulamalar buna dönük yapılan barajlar, enerji sektörüne yapılan yatırımlar, balıkçılık sektörüne yapılan yatırımlar, ikinci OSB yapıldı. İkinci OSB’miz için çalışmalarımız var. Dolayısıyla baktığımız zaman Elazığ’ımıza gerçekten çok güzel yatırımlar yapılıyor ve kendi ölçülerinde illerle kıyasladığımız zaman kamusal yatırımlar açısından son derece şanslı olduğunu görüyorum. Kamu görevi yerine getiiriliyor, hükümetimiz görevini yerine getiriyor. Bunun dışında dediğim gibi ciddi yatırım çekmeye başladık, ciddi yatırım talepleri var, değerlendiriyoruz. Bunlarla birlikte inşallah odaklı çalışarak, doğru çalışarak doğru hedeflerle çalışarak esnafımızla, toplumumuzla, sivil toplumla ikili kesimlere yerel yönetimlerimiz inşallah odalarımızla Elazığ’ımızın hak ettiği yere getireceğiz. Kabuğunu yırtmamız gerekiyor. Bunu sağladığımız zaman bundan herkes istifade edecek” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ FARKINI ORTAYA KOYACAK”

13 Ocak’ta Cumhurbaşkanının Elazığ’a gelişi ile ilgili açıklamada bulunan Vali Kaldırım, “Cumhurbaşkanımız Elazığ’ı her zaman kabul etmiştir, baş üstünde tutmuştur, kabullenmiştir ve gerekli desteği vermiştir. Bu ziyaretinde de il kongresi olacak ama onun yanında halka hitaplarıda olacak. Halk ile buluşması da olacak. Ben bütün Elazığlıları da yapılan işleri takdir eden, kıymetini bilen Elazığlılardan bu açık hava etkinliğinde halka hitap eden bir cumhurbaşkanı olarak bu etkinliğe de davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız her zaman iş yapana karşı hizmet edene karşı vefalı olan Elazığ 13 Ocak’ta da bu farkını ortaya koyacaktır. Tek yürek olarak birlik beraberliğini ortaya koyacak inşallah” diye konuştu.