Yurtbaşı’nda etkili olan sel felaketinin ardından oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Yurtbaşı Belediye Başkanı Nihat Doğan, yaptığı kamuoyu açıklamasında belediye ekiplerinin afetin ilk anından itibaren sahada görev yaptığını ifade etti.
Ana yolların ulaşıma açıldığını belirten Doğan, ara sokaklarda yol açma, çamur temizleme ve su tahliye çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.
Kamu Kurumlarıyla Koordineli Çalışma
Sel felaketinin altyapıda, yollarda, tarım alanlarında ve vatandaşların evlerinde zarara yol açtığını belirten Doğan, hasarların giderilmesi için Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve ilgili kamu kurumlarıyla koordinasyon içerisinde çalıştıklarını aktardı.
Afetin yol açtığı zararların tespit edilmesi ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla ilgili kurumlarla iş birliğinin sürdüğünü vurgulayan Doğan, çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için gerekli girişimlerin devam ettiğini ifade etti.

“Polemiklerle Kaybedecek Vaktimiz Yok”
Vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini belirten Doğan, hiçbir vatandaşın yaşadığı mağduriyetin göz ardı edilmediğini dile getirdi. Böylesine büyük bir afetin yaralarının sarılmasının zaman ve yoğun çalışma gerektirdiğine dikkat çeken Doğan, kamuoyunda ortaya atılan asılsız söylemlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
Belediyenin önceliğinin hizmet ve sahadaki çalışmalar olduğunu vurgulayan Doğan, “Bizim polemiklerle kaybedecek vaktimiz yok. Bizim açılacak yollarımız, temizlenecek sokaklarımız, giderilecek mağduriyetlerimiz var.” ifadelerini kullandı.
“Hemşehrilerimin Yanında Olmakla Mükellefim”
Belediyenin imkânlarını sonuna kadar zorlayarak mücadele ettiğini belirten Nihat Doğan, vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Doğan, açıklamasında devletin desteği ve vatandaşların dayanışmasıyla bu zor günlerin birlikte aşılacağına inandığını belirterek birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verdi.





