Elazığ Valiliğinin sosyal medya hesabından, 2. Dönem Hâkim ve Savcı Yardımcılarının Vali Dr. Numan Hatipoğlu’na gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin paylaşım yapıldı.

Paylaşıma tepki gösteren akademisyen Mehmet Akif Koç, kamu görevlilerinin birbirlerini ziyaret etmelerinin kamuoyunu ilgilendirmediğini savunarak, sosyal medya hesaplarının yapılan hizmetleri duyurmak amacıyla kullanılması gerektiğini ifade etti.

Resim

VALİ HATİPOĞLU ELEŞTİRİLERE SESSİZ KALMADI

Söz konusu eleştiriye bizzat yanıt veren Elazığ Valisi Dr. Numan Hatipoğlu, 32 yıllık kamu hizmeti tecrübesine dikkat çekerek, geleceğin hâkim ve savcılarıyla bir araya gelmenin önemini vurguladı.

Vali Hatipoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Koç diğer yorumlara cevap yazmayı gereksiz gördüm. Ancak ülkemizde sosyal medya bir linç ve bayağılaşma alanı oldu. 32 yıllık hizmeti bulunan bir idareci olarak geleceğin hakim ve savcıları ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmanın ve sohbet etmenin neresinde sakınca var ve neresi saçmalık.”

222222-1

“BİZLER BU MEVKİLERE KUŞ TÜYÜ DÖŞEKLERDE OTURARAK GELMEDİK”

Kamu görevlerinde bulunan kişilerin emek ve gayretlerine de değinen Vali Hatipoğlu, eleştirilerin üslubuna tepki gösterdi.

Gelir Tahsilat Programı 1 Kasım’da Devreye Giriyor
Gelir Tahsilat Programı 1 Kasım’da Devreye Giriyor
İçeriği Görüntüle

Hatipoğlu, “Ülkemizde emek harcayarak alın teri dökerek bir yerlere gelen insanlara bu öfke niye. Bizler bu mevkilere kuş tüyü döşeklerde oturarak gelmedik” ifadelerini kullandı.

111111111-17

AKADEMİSYENE DİKKAT ÇEKEN SORU

Eleştiriyi yapan Mehmet Akif Koç’un akademisyen kimliğine de değinen Vali Hatipoğlu, kamu görevlilerinin faaliyetlerini eleştiren yaklaşımı sorguladı.

Hatipoğlu, “Bir akademisyenmişsiniz! Siz gününüzün ne kadarını bilimsel çalışmalarla geçiriyorsunuz. Sadece bilimsel çalışmalar mı yapıyorsunuz diye sormak aklımdan bile geçmez” dedi.

Vali Hatipoğlu, açıklamasının devamında, “O zaman siz de bu kadar zamanınızı bilimsel çalışmalarınızdan çalarak Elazığ Valiliği sayfasında neden geçirdiniz ve bu kadar ZAHMETE girip vaktinizi bilimsel çalışmalarınızdan ayırdınız diye mi sormalıyız” ifadelerine yer verdi.

“SOSYAL MEDYANIN LİNÇ UCUZLUĞUNDAN KURTULMAMIZ DİLEĞİYLE”

Açıklamasının sonunda sosyal medyadaki tartışma kültürüne dikkat çeken Vali Hatipoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Sosyal medyanın linç ucuzluğundan, popülerlik kokan laf yetiştirme cambazlığından kurtulmamız dileğiyle.”

Vali Hatipoğlu’nun açıklaması, kamu yöneticilerinin mesleki tecrübelerini genç meslek mensuplarıyla paylaşması ve sosyal medyada kullanılan eleştiri dili üzerine yaşanan tartışmayı gündeme taşıdı.

3-384