Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Adıyaman'ın kuzey kesimlerinin (Çelikhan, Sincik) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli; Malatya ve Elazığ’ın kuzey kesimlerinde (Kuluncak, Darende, Hekimhan, Arguvan, Arapgir, Ağın, Keban) kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli; Malatya ve Elazığ’ın kuzey kesimlerinde (Kuluncak, Darende, Hekimhan, Arguvan, Arapgir, Ağın, Keban) kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

ELAZIĞ’DA SICAKLIK DURUMU:

ELAZIĞ MERKEZ: 35 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AĞIN: 33 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ALACAKAYA: 33 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ARICAK:  35 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BASKİL:  30 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KARAKOÇAN:  32 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

23 Temmuz’da Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak? 23 Temmuz’da Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

KEBAN:  38 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KOVANCILAR:  33 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

MADEN:  34 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

PALU:  34 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

SİVRİCE:  31 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ÇEVRE İLLERDE HAVA DURUMU:

MALATYA: 33 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BİNGÖL: 32 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

TUNCELİ: 34 / Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ADIYAMAN: 38 / Parçalı ve çok bulutlu.

Editör: Batuhan Baskal