AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihindeki en büyük kara lekelerden olan 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Açıkkapı açıklamasında, 27 Mayıs 1960 darbesinde millet iradesinin nasıl hiçe sayıldığını vurgulayarak, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimini de hatırlattı.

Açıkkapı açıklamasında, “27 Mayıs 1960 darbesi, Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır. Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun idam edilmesi, milli iradenin silah zoruyla hiçe sayılmasının en acı örneğidir. Bu darbe, halkın iradesine karşı yapılan büyük bir ihanetin simgesi olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Milletimizin demokrasi mücadelesi, bu acı olaylardan aldığı derslerle daha da güçlenmiştir” dedi.

Açıkkapı, “Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık diyen” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye artık darbelere boyun eğmediğini, milletinden aldığı güç ve destek ile bu ihanet şebekelerine fırsat verilmediğini, verilmeyeceğini milli irade düşmanlarına ve onları himaye edenlere 15 Temmuz 2016 ‘da göstermiştir.

Demirci: İsrail’i Bir Kez Daha Lanetliyoruz Demirci: İsrail’i Bir Kez Daha Lanetliyoruz

15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin cesareti ve kararlılığı sayesinde hain darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle, ülkemizin demokratik temelleri sağlamlaşmış ve Türkiye, yerli ve milli savunma hamlesi başta olmak üzere her alanda, ciddi engellemelerle karşılaşmasına rağmen, milli ve yerli kavramlardan rahatsızlık duyanlara rağmen, büyük bir kalkınma sürecine girmiştir.

Artık vakit muassır medeniyetlerin üzerine çıkma vaktidir. Vakit kendi öz evlatlarına inanma, onları destekleme vaktidir” dedi.

Editör: Yakup Uğur