Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, "Mutlaka olacak. Tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz" dedi.

Tekin, okul öncesi öğrencilerine ücretsiz yemek verilmesi ile ilgili, "Şu anda yaklaşık 2 milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi de sınırlandırdı. Dolayısıyla biz bu yıl için 2 milyon öğrenciye ücretsiz 1 öğün yemek veriyoruz. 2 milyon öğrenci de az bir öğrenci değil" ifadelerini kullandı.

Meteorolojiden Elazığ İçin Sağanak Uyarısı Meteorolojiden Elazığ İçin Sağanak Uyarısı

Milli Eğitim Akademisi projesinin, süre darlığı nedeniyse Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde ele alınamadığını belirten Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızın akademiyle yani üniversiteyle iş birliği halinde, hem adaylık sürecinde hem öğretmenlik sürecinde eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takip etmelerini arzu ediyoruz. O yüzden de akademi planlaması hazırlığı içindeyiz. Hazırlık tamamlandığında kuruluşu için yasal düzenlemeleri TBMM'nin onayına sunarız" diye konuştu.