AK Parti Elazığ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut ile Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ bayram tatili demedi, ilçe ziyaretleri gerçekleştirdi.

Milletvekilleri Bulut ve Demirbağ’ın bayram durakları, Arıcak ilçesi, Yaylabaşı ve Yoğun Bilek köyleri ile Bükardı, Üç Ocak ve Erimli beldeleri oldu.

Esnafla ve vatandaşla önce bayramlaşan ardından hal hatır soran Milletvekilleri Bulut ile Demirbağ, sıkıntı ve talepleri de dinlemeyi ihmal etmedi.

 “BİZ ELAZIĞ’DA İYİ BİR EKİBİZ “

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, “Kimse şundan şüphe etmesin, kimse bu devlet samimiyetinden, bu hükümetin samimiyetinden hakikatten şüphe etmesin. Keşke imkanlar daha fazla olsa, keşke çok daha fazla hizmet edilebilse. Elimizden gelenin hepsini yapmaya çalışıyoruz. Hakikatten köylerimizin her şeyine koşmaya çalışıyoruz. İlçelerimizin her şeyine koşmaya çalışıyoruz ama salavat da kuvvete bağı. Buna rağmen Allah’a hamt olsun, köylerimizin standardı yükseldi, ilçelerimizin standardı yükseldi. Standart yükseldikçe de beklentiler artmaya başlıyor. Vatandaşımız haklı mı? haklı. Onlar isteyecek, biz de gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Sayın Başkanımızın güzel sözlerine çok teşekkür ediyorum. Biz Elazığ’da iyi bir ekibiz. Sağ olsun Zülfü Abi burada, tecrübeli bir siyasetçi. Hakikatten bu konuda ehil bir siyasetçi. Diğer arkadaşlarımızın hepsinin kendine has çok güzel özellikleri mevcut. Bize tevdi edilen görev bizim şahsımıza tevdi edilmedi MKYK. Elazığ’a tevdi edildi. Elazığ Teşkilatına tevdi edildi, Arıcak teşkilatına tevdi edildi. Bu sizin başarınız. Sadece bir şahısla irintilendirelecek bir şey değil. Allah hayırlı hizmetlere vesile kılsın, Allah bizleri size karşı mahcup etmesin bu millete karşı mahcup etmesin. İnşallah çok daha güzel olacak, çok daha iyi olacak. Bizler bu bölgeleri bilen insanlarız, tanıyan insanlarız, sizi bilen insanlarız, sizleri tanıyan, sizleri anlayan insanlarız. Bu yönüyle de ben bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR HİZMET OLACAK İNŞALLAH”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bu seçimde de Baskil’den sonra ikinci oldu Arıcak ilçemiz. Sizleri de tebrik ediyoruz, Allah razı olsun. Ayrıca Metin Bey kardeşimizin MKYK üyeliği gerçekten sevindirici oldu. Yine Gençlik Kolları Başkanımız Gençlik Kolları MKYK’sında Elazığlı bir hanım kardeşimiz Kadın Kolları MKYK’sında, iki tane Bakan Yardımcımız Hadi Bey ve Şuay Bey var. Dolayısıyla gerek bürokraside olsun, gerek parti üst düzeyde olsun Elazığ’ı temsil noktasında çok iyi durumdayız. İnşallah çok daha iyi şeyler olur. Güzel hizmetler veririz hep birlikte ekip olarak. Ben sizlere de haseten teşekkür ediyorum. Metin Bey kardeşim yoldan bahsetti, ben 1999’da buraya teşkilat yoklaması için geldim. Buradan Alacakaya’ya giderken Erimli üzerinden derenden geçtik. Gittik araba saplandı, gidene kadar neler çektik. Ondan sonra Milletvekili olduktan sonra ben buraya geldiğimde Elazığ’da Arıcak derneğinin toplantılarında bu Arıcak, Alacakaya yolunu inşallah yaptıracağız dediğim de burada Üniversiteden de hocalarımız da vardı hayal dediler. Ama Allah’a şükür geldik, ondan sonra bir adım attık, güvenlik yoldu kapsamında bugün ki duruma geldi. Arkadaşlarımızla bıraktığımız yerden devam ettirdiler, inşallah daha güzel olacak. Çok daha güzel hizmetler yaparız. Tırnik yolu da Cevdet Bey’e de buradan teşekkür edeyim ben. Bingöl Bakanımız Tırnik yoluna da buradan Palu’ya bağlanan yol standardında bir yol yaptık orayı da. Tabi son aşamada asfaltın önemli bir kısmının yapılmadığı için araç gidip gelirken rahatsız oluyor. İnşallah orayı da bitirdiğimizde bugün ki parayla 10 trilyonun üzerinde para harcandı oraya. Belki 15 trilyona yakın. O zaman ki parayla 1 trilyon, 2 trilyon, 3 trilyon paraydı. Bugünün parasına çevirdiğiniz zaman 15 trilyonu bulur. Güzel bir para harcandı. Orası da biterse iki alternatifli. Birçok köy yolu da oradan geçtiği için köylerde faydalanıyor. Güzel bir hizmet olacak inşallah” şeklinde konuştu.

“ARICAK İLÇEMİZİN ÇOK CİDDİ BİR YÜKÜNÜ ALACAKTIR”

Arıcak’ta yapımı devam eden 10 yataklı hastane hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Metin Bulut, “Bugün çok kıymetli Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’la birlikte Arıcak ilçemize geldik bayramlaşmak için. Buradan Bükerdiye, Üç Ocağa, Erimliye geçeceğiz. İki tane köyümüze uğrayacağız. Tabi bayramlaşmaya gelirken şantiyelerimiz de nasıl gidiyor onlara bakmak istedik Sayın Milletvekilimle birlikte. Arıcak’ın özlediği bir şey idi hastane. Çok uzun süre arsa tahsisiyle ilgili sıkıntılar yaşanmıştı. Arsa tahsisi yapıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde dört beş ay içerisinde hastanemiz bitecek duruma geldi, bitme aşamasına geldi. İnşallah 10 yataklı br hastane yapacağız. Bu 10 yataklı hastane öyle tahmin ediyorum ki bölgenin, Arıcak ilçemizin çok ciddi bir yükünü alacaktır. Çok ciddi bir ihtiyacı karşılayacaktı. Bir an önce kavuşmasını istiyoruz, bir an önce bitmesini istiyoruz ki Kasım ayında çekilen kurada biz buraya uzman talebinde bulunabilelim. Uzman Doktor gelmedikten sonra binanızın bitmiş olmasının çok bir kıymeti harbiyesi yok. Onunla alakalı İlçe Başkanımızda, İlçe Belediye Başkanımızda takip ediyor. İhtiyaçları belirledi. İnşallah bunu da tespit ettikten sonra bu talebimizi de biz Sağlık Bakanlığına ileteceğiz, öyle tahmin ediyorum ki bu kışın kavuşursa, Allah nasip ederse en kötü ihtimalle bahar ayında Arıcaklı hemşerilerimiz güzel bir sağlık edebilecekler, hayırlı olsun” dedi.

“BELDEMİZİN 50 YILA KADAR SU İHTİYACI OLMAYACAKTIR”

Üç Ocak Belde Başkanı Yılmaz Yegül, “Üç Ocak Beldesi adına sizlerle gurur duyuyoruz. Allah razı olsun. Tabi bizim hizmetler merkezi hükümetin, AK Parti hükümetlerinin beldemize hizmetlerinden gerçekten faydalanıyoruz. Özellikle eğitim konusunda 2009 yılında burada beş derslik varken şu anda 36 derslik var, modern okullarımız yapılmıştı. Ondan sonra taşıknlar koruma 16 kilometre 2014 birim fiyatıyla 8 trilyon gibi bir para ihalesi yapılarak 16 kilometre çok güzel bir iş yapıldı. Şu anda Aile sağlık merkezinin temeli atıldı 112, 2 lojman. ATT müthiş bir hizmet yapılıyor. Bunlar sayabileceklerimiz. Tabi onun yanında halı sahasıymış, şuymuş, buymuş. Belediye olarak gerçekten son 8 yılın içerisinde gerçekten 100 bine yakın, 100 bin metrekareye yakın parke işi yaptık. 16 kilometre kanalizasyon, bunun 8 kilometresi SUKAP’tan, kalan 8 kilometresini Belediye kendi imkanlarıyla yapmış bulunmaktayız. Üç Ocak mahallesinin şu anda beldeleriyle beraber kanalizasyon sorunu yoktur. Sadece arıtma tesisiyle ilgili İl Bank Genel Müdürüyle bir protokol imzaladık. İnşallah bunlar en kısa sürede paket arıtma sistemiyle onu da atmış olurlar. Tamamen bu gelmiş, geçmiş olduğumuz Mirvan çayı da temizliğe kavuşmuş olacaktır. Belediyemiz girişimleriyle Spot Toto’dan reklam karşılığında halı sahamızı yaptırdık, SODES’ten Basketbol, Voleybol sahamızı yaptırdık. Artı İl Özel İdaresiyle Ali Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Dönemin Valisi Sayın Murat Zorluoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Şu anda yollarımız faal bir şekilde, tertemiz bir şekilde çalışıyor. En büyük sorunumuz içme suyu sorunu. 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde geçen sene İl Bank’tan su kapsamında projesini bitirdik, şu anda faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Beldemizin 50 yıla kadar su ihtiyacı olmayacaktır inşallah” diye kaydetti.

“ELİMİZDEN GELENİ FAZLASIYLA YAPMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Allah hepinizden razı olsun. Bütün seçimlerde de bu seçimlerde de her zaman yanımızda oldunuz, büyük destek verdiniz. Biz de Milletvekili olduğumuz 2002’den bu yana hep böyle fırsat buldukça geldik. Talepleri de mümkün mertebe karşılamaya çalıştık. O gün bu gündür ayağımızı kesmedik. Bugün de nasip oldu sizlerin de vermiş olduğu büyük destekle tekrar Milletvekili olduk. İnşallah Allah sağ bıraktığı süre içerisinde, göreve devam ettiğimiz süre içinde sizlerin hizmetinde olacağız. Hükümet olarak  da şahsi olarak da elimizden geleni inşallah fazlasıyla yapmanın gayreti içerisinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bugün hakikaten burada sizlerle birlikte olmaktan çok keyif aldığımı ifade etmek istiyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Benim için çok ayrıcalıklı bir şey oldu. 3 yıllık bir Milletvekiliyim ben. Dönem fazla ama çok fazla şeyimiz yok. 3 yılın içerisinde bölgeye çok fazla geldik gittik. Ama bir şekilde nasip olmadı. Sayın Başkanım çok defa teklif etti ama söz en kısa zamanda geleceğiz dedik bugün sözümüzü tutmak için geldik ama geçmişte gelmediğimizin pişmanlığını da yaşadık. Çok güzelmiş, çok yaşanabilir bir yermiş. Bundan dolayı Sayın Belediye Başkanıma emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Onunla ve diğer Belediye Başkanımızla Ankara’da çok sık bir araya geliyoruz. Onlar ilçelerinizin, beldelerinizin sıkıntılarıyla alakalı çok sık kapımızı aşındırıyorlar. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye kaydetti.