Elazığlı şehidimiz Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan oğlunun cenaze töreninde “Selahattin Demirtaş’a ve Osman Kavala’ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum” demişti.

Sosyal medyada yayınladığı videoda şehidimizin babasını hedef alan sözde gazeteci Can Ataklı; “Kimsin lan kimsin. Yani şehit babası olunca canının istediğini söyleme hakkın mı var. Kimsin lan kimsin” dedi.

ATAKLI’NIN SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Şehidimizin babasına hakaret eden Ataklı’nın bu sözleri kısa sürede büyük tepki topladı. Binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarında açıklama yaparak Ataklı’nın şehit babasına hakaret etmesini kınadı. Vatandaşlar ayrıca savcıların gerekli işlemleri yapmasını da talep etti.

Vatandaşların yanı sıra Elazığ il yöneticileri de yapılan açıklamaya tepkilerini gösterdiler.

İşte il yöneticilerinin açıklamaları;

Ak Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş “Mehmet Aslan, bu toprakların gerçek kahramanlarının babasıdır. Ona karşı söylenen her söz, sadece ona değil, tüm şehit ailelerimize ve bu millete karşı söylenmiş sayılır.”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Sen evinde rahat uyu diye, ay yıldızlı bayrak için, vatanı için, aziz milletimizin ebediyyen özgür ve bağımsız kalması için feda-yı can eden şehidin babasıdır”

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, “Son yüzyılın gördüğü en onursuz kişilerden birisin Can Ataklı”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Şehitlerimizin ailesi bize emanettir. Onlar bu ülke için kendini feda eden kahramanlarımızın bize emanetidir. Şehidimizin babasına yönelik bu ifadeler kesinlikle kabul edilebilir ifadeler değildir. Ataklı'nın hem şehidimizin babası Mehmet Aslan'dan hem de tüm şehit ailelerinden özür dilemesi gerekmektedir. Ataklı'nın Şehit babasına yönelik bu ifadelerini en sert şekilde kınıyorum."

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, “Can Ataklı Sen kimsin ulan onursuz hain! Seni kurban ederiz şehidimizin babası Mehmet Aslan ağabeyiğimize!”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sen evladını bu vatan için şehit vermiş o babanın ayağının kiri olamazsın, asıl sen kimsin hadsiz”

Toplantılar Devam Etti Toplantılar Devam Etti