Son dakika haberi: Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Aralık gram ve çeyrek altın fiyatları burada!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Düğünlerde kullanılmasının haricinde bir numaralı yatırım aracı olarak da kullanılır. Özellikle son dönemlerde altına olan rağbet azalmış durumda bulunsa da hala oldukça aratılan konular arasında yer alıyor. Ülkemiz bireyleri tarafından dolar ve euronun aksine daha çok benimsenir.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Ülkemizde çeyrek altından sonra en çok tercih edilen türler arasında ilk sırada gelir. Bunun başlıca nedeni ise, hem diğer altın fiyatlarının oldukça yüksek fiyatlarda olması, hem de hediyeleşme için çeyrekten sonra en uygun fiyata sahip olması gram altını tercih edilen bir tür yapıyor. Gram altın, bu sabah saatlerinde 214,37 liradan alınırken, 214,41 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın hiç şüphesiz ülkemizde en çok tercih edilen altın türleri arasında ilk sırada yer alır. Çeyrek altın hem düğünlerde hem nişan, nikâh gibi törenlerde bir numaralı hediyedir, hem de bir numaralı birikim aracıdır. Çeyrek altın bu sabah 344,60 liradan alınırken 352,65 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatlarında 11 Aralık Salı sabahı son durum şu şekilde; 687,06 TL'den alınırken 705,30 TL'den satılıyor. Yarım altın genelde düğünlerde armağan olarak düşünülür, birikim aracı olduğundan uzun vadeli düşünülür.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Cumhuriyet altın fiyatlarında son durum ne? Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.409,00 TL'den alınırken 1.430,00 TL'den satılıyor. Diğer altın türlerinden daha çok biriktirilen Cumhuriyet altını uzun vadeli yatırım araçlarından biridir.