Elazığ Şehir Meclisi, Keban ve Baskil sınırları arasında kalan kanyonlarla ilgili Malatya Valisi Aydın Baruş’un yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

YILDIZ: KONU HAKKINDA DAHA HASSAS DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, “Komşu ilimizin Valisi Aydın Baruş dün itibariyle ilimizin Baskil sınırları içerisinde kalan Karaleylek kanyonu ve Saklıkapı kanyonlarını ziyaret etmiş ve bölge ile ilgili olarak inşallah Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalarımız olacak demiştir. Bu açıklama yeni bir tartışmayı tetikleye bilir. Elazığ ve Malatya illeri arasında yıllardır devam eden rekabet bu açıklama ile boyut değiştirebilir. Elazığ şehir merkezi olarak komşu ilimizin valisi sayın Aydın Baruş Efendiyi yeni bir krize sebep olmak adına konu hakkında daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Bu bağlamda sayın valimizi ve Malatyalı kardeşlerimizi kanyonlarımızda misafir olarak ağırlamaktan şeref duyacağımızı kamuoyuna beyan ediyoruz. Ayrıca bu konuyu gündemlerine alan ilimiz milletvekillerine ve Ticaret Sanayi Odası başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

KOCA: BU KANYON 9000 YILLIK KANYON

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Şehir Meclisi Üyesi Nafiz Koca, “ sayın vali de bilirler ki bu kanyon 9000 yıllık kanyon ancak İlimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleri sonrası keşfedilen adını da bizzat valimizin koyduğu Karaleylek kanyonu ve Saklıkapı kanyonu ile alakalı Elazığ Valiliği ve sivil toplum örgütleri, ticaret odası, Elazığ Belediyesi olmak üzere oraların projelendirerek bölgede turizme kazandırılması amaçlandırılmıştır.” dedi.