Türkiye Triatlon Federasyonu’nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan Performans 1 Testi, Elazığ’da ilk kez gerçekleştirildi. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyon, triatlon branşının şehirde gelişimi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen test programı kapsamında sporcular sabah saatlerinde Elazığ Olimpik Yüzme Havuzu’nda yaş kategorilerine göre 400 metre ve 200 metre yüzme testlerine katıldı. Günün ikinci bölümünde ise Necdet Ayaz Atletizm Pisti’nde sporcular için 1500 metre ve 1000 metre koşu testleri gerçekleştirildi.

Triatlon branşında sporcuların performanslarını ölçmek amacıyla yapılan bu testlerde temel hedef; sporcuların kendi yaş kategorilerinde belirlenen Milli Takım, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) barajlarını aşarak bu yapılara dahil olabilmeleri olarak ifade ediliyor. Bu barajları geçmek, sporcuların milli takım yolunda önemli bir adım atmasını sağlıyor.

Whatsapp Image 2026 03 16 At 10.48.33

Son yıllarda triatlon branşında dikkat çeken bir gelişim gösteren Elazığ, daha önce Türkiye Triatlon Federasyonu faaliyetleri kapsamında milli takım kamplarına da ev sahipliği yapmıştı. Ulusal yarışmalarda elde edilen derecelerle birlikte şehrin triatlon potansiyeli de giderek daha fazla ön plana çıkıyor.

Elazığ’dan Milli Takım Kampına Bir Davet Daha
Elazığ’dan Milli Takım Kampına Bir Davet Daha
İçeriği Görüntüle

Bu gelişimin yeni bir halkası olan Performans 1 Testi, sporcuların hem performanslarını ölçmeleri hem de milli takım yolunda önemli bir fırsat yakalamaları açısından büyük önem taşıdı. Elazığ’da ilk kez düzenlenen organizasyonda 38 triatlon sporcusu testleri başarıyla tamamladı.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise triatlon branşının şehirde gelişmesi için çalışmaların sürdüğü belirtilerek, ilk kez Elazığ’da gerçekleştirilen Performans 1 Testi’nin sporcuların milli takım, TOHM ve SEM barajlarını geçmeleri adına önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca bu tür organizasyonların Elazığ’da yapılmasının, triatlon branşının gelişimi açısından büyük değer taşıdığı vurgulandı.

Whatsapp Image 2026 03 16 At Ggk10.48.33