Türkiye’ye dün gece itibariyle giriş yapan 10 bin 330 umreci Ankara ve Konya’da öğrenci yurtlarında 14 günlük karantinaya alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı sık sık Türkiye’ye gelen umrecilerin evlerinden çıkmamalarını, ziyaretçi kabul etmemelerini söylüyor.

ELAZIĞ’A YAKLAŞIK 400 UMRECİ GELDİ

Dün gece Türkiye’ye gelen 10 bin 330 umrecinin karantinaya alınması akıllara Elazığ’a gelen umrecileri getirdi. www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nin öğrendiği bilgilere göre son bir hafta içerisinde diyanet ve özel şirketler olmak üzere Elazığ’a yaklaşık olarak 400 umreci geldi. Elazığ’a gelen 400 umreciye herhangi bir karantina işlemi olmazken, sadece evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiği söylendi.

ELAZIĞ’DAKİ UMRECİLERİN BAZILARININ KURALLARA UYMADIĞI İFADE EDİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı Türkiye’ye gelen umrecileri uyarsa da haber merkezimize gelen bilgilere göre Elazığ’daki umrecilerin bazılarının kurallara uymadığı belirtildi. Evlerinde ziyaretçi kabul etmeye devam eden Elazığlı umreciler 14 gün karantina kurallarını çiğniyorlar.

BAKAN KOCA, TÜRKİYE’DEKİ 6. VAKANIN UMRECİ OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yaptığı açıklamada; “Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez” demişti.

DİYANET İŞLEİR BAŞKANI: KUL HAKKIDIR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise yaptığı açıklamada; “yaşadığımız salgın hastalık karşısında hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirli davranalım. Aksi halde kendi sağlığımız yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atacağımızı, bunun da kul hakkı olacağını unutmayalım. Elbette Rabb’imizin bir takdiri vardır. Mümine düşen ise tedbir almaktır. Mümin her haliyle mutedil ve dengelidir” ifadelerini kullanmıştı.

“FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ’NDE OLASI VAKALAR VAR”

Fırat Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar ise Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sunduğu “Gündem” programında dün gece yaptığı açıklamada; “Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde olası vakalar var. Takip ediliyor ama henüz sonuçları pozitif çıkmadı. Ankara’ya giden numuneler var. O numunelerin sonucu çıkmak üzeredir. Ama şuan için pozitif vakamız yok” demişti.

ELAZIĞLI UMRECİLERİ UYARIYORUZ!

Dün gece Ankara ve Konya’ya gelen 10 bin 330 umreci sıkı karantinaya alınırken son bir hafta içerisinde Elazığ’a gelen yaklaşık 400 umreciye bu karantina işlemi uygulanmadı. Medya grubumuz olarak bizler de aynı şehirde yaşadığımız umreden gelen vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Lütfen Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı kurallara uyalım. 14 gün boyunca evlerinizden çıkmayarak evinizde de ziyaretçi kesinlikle kabul etmeyin. Elazığlı vatandaşlarımızdan da umreci hemşerilerimizi ziyaret etmemelerini yurt dışından gelen vatandaşlara karşı tedbirli davranmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.