Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de “Valiler Kararnamesi” yayımlandı.

Kararname ile birlikte Elazığlı vatandaşların yakından tanıdığı birçok valinin de görev yeri değişti.

AKKOYUN, MARDİN VALİSİ OLDU

Elazığlı hemşehrimiz Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Valiliği’nden Mardin Valiliği görevine atandı. Akkoyun, 2018 ile 2022 yılları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmüş 2022 yılında ise Karaman Valisi olmuştu.

ÖKSÜZ, BURDUR VALİSİ OLDU

Elazığlı hemşehrimiz Kars Valisi ve Kars Belediye Başkanvekili Türker Öksüz Burdur Valiliği görevine atandı. Öksüz, 2018 yılından beri Kars Valiliği ve Kars Belediye Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

ATAY, ŞIRNAK VALİSİ OLDU

Elazığlı hemşehrimiz Düzce Valisi Cevdet Atay son kararname ile Şırnak Valiliğine atandı. Hemşehrimiz Atay, 2020 yılından beri Düzce Valiliği görevini sürdürüyordu.

ÇİÇEK, ARDAHAN VALİSİ OLDU

Elazığlı Hemşehrimiz Gaziantep’in Şahinbey İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, son kararname ile Ardahan Valiliği görevine atandı. Çiçek, 2022 yılından bu yana Şahinbey Kaymakamı olarak görev yapıyordu. 

YAVUZ, KARABÜK VALİSİ OLDU

Elazığlı hemşehrimiz 1973 Elazığ doğumlu Mustafa Yavuz , yayımlanan kararname ile Karabük Valiliği görevine atandı. Yavuz, Adana Seyhan Kaymakamlığı görevini yürütüyordu.

EROL, ORDU VALİSİ OLDU

Elazığ Eski Valisi Muammer Erol son kararname ile Yalova Valiliğinden Ordu Valiliği görevine atandı. Vali Muammer Erol 2009 ile 2013 yılları arasında Elazığ Valiliği görevini yürütmüştü.

O VALİLER MERKEZE ALINDI

2017 ile 2020 yılları arasında Elazığ Valiliği görevini sürdüren şuanki Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım merkeze alınarak Mülkiye Başmüfettişi görevine getirildi. Ayrıca Tunceli Eski Valisi şuan ki Ordu Valisi Tuncay Sonel de merkeze alınarak Mülkiye Başmüfettişi görevine getirilen isimler arasında yer aldı.

ÇEVRE İLLERDE DE DEĞİŞİM YAŞANDI

Elazığ'da Üniversite Öğrencileri ABD'deki Filistin Eylemlerine Destek Verdi Elazığ'da Üniversite Öğrencileri ABD'deki Filistin Eylemlerine Destek Verdi

Komşu illerimizden Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan Yozgat Valiliğine atanırken, Tunceli Valiliği’ne Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu atandı. Bingöl Valisi Kadir Ekinci merkeze alınırken yerine Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta atandı. Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya Valiliğine atanırken, Malatya Valiliğine ise Antalya Valisi Ersin Yazıcı atandı.