Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Nurullah Öner, seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Öner, kentin ticaret hayatının önemli merkezleri arasında yer alan Kapalı Çarşı, Buğday Meydanı ve Saray Camii çevresindeki esnaflarla bir araya geldi. Ziyaretlerde farklı sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve üyelerin talep, beklenti ve yaşadıkları sorunlar dinlendi.

Esnaflarla yapılan görüşmelerde, bölgenin geçmişte sahip olduğu ticari hareketlilik de gündeme geldi. Uzun yıllardır çarşıda faaliyet gösteren esnafların geçmişteki yoğunluk ve ticari canlılığa ilişkin değerlendirmelerini dinleyen Öner, bu potansiyelin yeniden ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Doğan: Tüm Elazığlıları Festivalimize Bekliyoruz
Başkan Doğan: Tüm Elazığlıları Festivalimize Bekliyoruz
İçeriği Görüntüle

Elazığ’ın şehir merkezindeki ticari hareketliliği artıracak projeler hazırladıklarını belirten Öner, amaçlarının yalnızca geçmişteki hareketli günleri yeniden yaşatmak olmadığını, çarşı esnafına daha güçlü bir ticaret ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

Öner, özellikle Kapalı Çarşı için özel projeler hazırladıklarını dile getirdi. Çarşının teknik altyapısı, fiziki görünümü ve kullanım koşullarının yeniden ele alınması gerektiğini belirten Öner, hem esnafın çalışma şartlarının iyileştirilmesini hem de vatandaşların daha düzenli ve modern bir alışveriş ortamına kavuşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Çarşı bölgesinin daha fazla ziyaretçi çekmesi için farklı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Öner, Elazığ dışından şehre ekonomik hareketlilik sağlayacak çalışmalar üzerinde de durduklarını belirtti.

Öner, kentte birçok sektörde ekonomik durgunluğun hissedildiğine dikkat çekerek, genel ekonomik şartların yanı sıra Elazığ'ın kendi potansiyelinin de doğru değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şehrin ticaret gücünün, esnafın dinamizminin ve mevcut ekonomik potansiyelin yeni projelerle harekete geçirilebileceğini ifade etti.

Esnaf ziyaretlerinin seçim sürecinde kendileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Öner, hazırladıkları projelerin sahadan alınan görüşler doğrultusunda şekillendiğini söyledi. Öner, esnafın sorunlarını doğrudan dinleyerek çözüm önerileri geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Öner, Elazığ’ın ticaret hayatının güçlendirilmesi için esnaf, sanayici ve iş dünyasının ortak akılla hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, seçim çalışmaları kapsamında kent genelindeki ziyaretlerini sürdüreceklerini söyledi.