Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzeybatı ve kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Çanakkale ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Elâzığ’da ve diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Elazığ’da Toz Taşınımı Etkili Oldu Elazığ’da Toz Taşınımı Etkili Oldu

Uzmanlar çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek olan sıcaklara karşı önlem olarak 11.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalınmaması ve bol bol sıvı tüketilmesi uyarısında bulunuyor.

Son tahminlere göre ilimizde Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken

Haftanın ilk iş günü 7 Ağustos Pazartesi en düşük sıcaklık 23 en yüksek sıcaklık 40 derece olacak.

8 Ağustos Salı günü en düşük sıcaklık derecesinde bir değişiklik beklenmezken en yüksek sıcaklık bir dere artarak 41 dereceyi bulacak.

En yüksek ve en düşük sıcaklığın arttığı 9 ağustos Çarşamba günü termometreler en yüksek 42 dereceyi en düşük 26 dereceyi gösterecek.

10 ağustos Perşembe günü ise en düşük 25 derece en yüksek 41 derece sıcaklığın olacağı Elazığ’da haftanın son günü 11 ağustos Cuma sıcaklıklar 2 ila 3 derece düşecek.

Cuma günü en yüksek sıcaklık 37 en düşük sıcaklık ise 22 derece olacak.