Elazığ’da çok sayıda mahalle ve köyde elektrik kesintisinin yaşanması nedeniyle Fırat EDAŞ yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada; elektrik kesintilerinin trafo merkezinde su baskını olduğu yaşandığı belirtildi.

İşte Fırat EDAŞ tarafından yapılan açıklama;

Elazığ’da aşırı yağışlar sonucu TEİAŞ Elazığ 2 Trafo Merkezi’nin etrafındaki kanallardan taşan sular, trafo merkezinde su baskınlarına neden olmuştur. Bu nedenle TEİAŞ tarafından güvenlik tedbiri amaçlı elektrik kesintisi yapılmıştır.

Tedbir amaçlı yapılan bu durum nedeniyle 20.06.2019 tarihinde (Bugün) saat 17.14 itibari ile Üniversite ve Sürsürü Mahallesi’nin bir kısmı olmak üzere; Yeni Mahalle, Rızaiye, Akpınar, Kızılay, Hicret, İcadiye, Doğukent, Ulukent, İzzetpaşa, Kültür, Safran, Fevzi Çakmak, Esentepe, Çarşı, Aksaray, Sanayi, Karşıyaka, Gümüşkavak, Altınçevre, Harput, Sugözü mahalleri ile Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı beldeleri, Salkaya, Alayaprak, Göllübağ, Serince, Kurtdere, Meşeli, Beydalı, Sarıbüyük, Güneyçayır, Beydoğmuş, Kıraç, Güzelyalı, Hoşköy, Sedeftepe, Yünlüce, İkitepe, Doğankuş, Bahçekapı, Kuyulu, Yedigöze, Gözebaşı, Acıpayam köyleri ve civarında elektrik kesintisi yaşanmıştır.

Saat 17.41 itibari ile alternatif hatlardan merkez mahallerinin bir kısmına elektrik verilmiştir. TEİAŞ ekiplerinin Elazığ 2 Trafo Merkezi’nde gerekli çalışmaları saat 18.36’da tamlamasıyla birlikte enerjisiz olan diğer belde, mahalle ve köylere elektrik verilmiştir.

İlimizde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle güvenlik güçleri ve belediyelerin talepleri ile güvenlik amacıyla elektrik kesintileri yapılabilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…