Bingöl’de 30 yılı aşkın süredir çeşitli ajans ve gazetelerde muhabirlik yapan gazeteci Abdullah Çelik, edebiyat dünyasına ilk romanı “Buğday Zamanı” ile adım attı. Örger Yayınları etiketiyle yayımlanan ve 184 sayfadan oluşan eser, okurları Çabakçur’a uzanan derin ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Anadolu’nun suskunlukla örülü yaşamlarını, kaybolmaya yüz tutmuş değerleri ve kuşaktan kuşağa aktarılan insan hikâyelerini merkezine alan roman; bir dağ köyünde mevsimlerle ölçülen zamanı, ekimden biçime uzanan süreçte yaşanan bekleyişleri ve söylenmeyenleri güçlü bir anlatımla ele alıyor. Yan hikâyelerle geçmişe açılan eser, kaybolan bir öküz, eksilen bir emek ve yarım kalan sözler üzerinden toprağın ve insanın ortak hafızasını okura aktarıyor.

Romanın yayımlanması dolayısıyla açıklamalarda bulunan Abdullah Çelik, ortaokul yıllarında başlayan yazma tutkusunu ilk romanıyla taçlandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Çelik, eserde bir dönemin hafızasını yansıtmaya çalıştığını belirterek, “Ben yazarken, siz okurken o dönemi yaşayacaksınız.” dedi.

Anadolu’nun kadim topraklarında yaşların mevsimler ve doğal olaylarla ölçüldüğünü vurgulayan Çelik, hikâyenin harman zamanında geçmesi nedeniyle eserine “Buğday Zamanı” adını verdiğini dile getirdi. Meslek hayatı boyunca Bingöl’ün tanıtımına ve gelişimine katkı sunan çok sayıda habere imza attığını hatırlatan yazar, romanla okuru eski Çolig’e götürdüğünü belirterek, “Kiminiz kendini, kiminiz atalarını görme hissi yaşayacak. İlk eserim olduğu için çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilikten edebiyata uzanan yolculuğunda Abdullah Çelik, “Buğday Zamanı” ile okurları yalnızca bir hikâyeye değil, geçmişin izlerini taşıyan ortak bir hafızaya davet ediyor.

“Buğday Zamanı”, Bingöl’deki seçkin kırtasiyeler ile tüm dijital satış platformlarından temin edilebiliyor.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
İçeriği Görüntüle

P H O T O 2026 03 06 11 42 03.Jpg