Gazze’de yaşanan insanlık dramı hakkında bir açıklama yapan İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması çağrısında bulundu.

“GAZZE YILLARDIR AMBARGO VE ABLUKA ALTINDA NEFES ALMAYA VE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR”

Kılıç, “2 milyon nüfusu ile yüz ölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze yıllardır Ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalışıyor. Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanelerine çevirmeleri Gazze’de hayatı durdurma noktasına getirdi. Gazze şehrine uygulanan kara, hava ve deniz ablukası 12. Yılında artarak devam ediyor. Bu abluka Gazze şehrinde yaşanan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda. Abluka 2006’dan bu yana arkasında 4631’den fazla şehit ve 21 bin 426 yaralı bıraktı. Bu saldırılar ve işgal planları sebebiyle toplam yerleşim birimlerinin %77’sine denk gelen 2 bin 502 ev yıkıldı veya zarar gördü.

“BU HAKİKATLERİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Mestin Kılıç, “Bugün burada ve tüm Türkiye’de Gazze dostlarıyla birlikte Siyonist İsrail’in bu hukuksuz uygulamalara karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sardabları olarak tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin’deki zulmünü artıran İsrail’e karşı bizlerde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.