Sürsürü Mahalle Muhtarı Ergün Gül, mahallede kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutların 14 ay olmasına rağmen hala fiyat yapılandırmasının belli olmadığını ifade etti.

GÜL: YARALARI BİR AN ÖNCE SARMAK LAZIM

Muhtar Gül, “320 tane konut yıktık. 172 dönüm alanda. Tabi 14 ay oldu henüz daha buranın fiyatlandırmaları neticelenmedi. İnsanlar hakikatten mağdur. Evler güzel oldu, Allah devletimize zeval vermesin. Buradan ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok ilgilendi, çok alakadar oldu. Lakin bir çocuğun adını vermek çok önemli. Veremedik. 14 aydır burada aynı bazda önce bir firma almış, yanlış yapmış, hisse bazında yapmış veya güncellememiş. 14 ay geçmiş halen daha güncelleme yapıyoruz. Hakikatten bir yere kadar olur. Eskiden bir tabir vardır. Birine kızdığın zaman ‘evin yıkılsın’ çok ağır bir ithamdır. Ağır bir ithamdır. Bu insanların evi yıkılmış. Bunları da hoş görmek lazım, bunların acılarını, bunların yaralarını bir an önce sarmak lazım” ifadelerini kullandı.

GÜL: İNTERNET SORUNUMUZ VAR

Muhtar Ergün Gül, “Depremden sonra malum pandemiye geçtik. Bu konuda da EBA üzerinde, internet üzerinde yayınlar oldu. Bu yönde de çocuklarımız çok mağdur oldu. İnanın ki Türk Telekom’da ulaşabileceğimiz, yaptırım gücümüz olmadı. Valiliğe dilekçe verdik, Türk Telekom’a verdik, yetkililerle görüştük. Bu insanları değişik operatörlere yönlendirerek maddi manevi ciddi sıkıntılar çektiler. Henüz daha da bu sorunları çözemedik. Biz bıktık onlar bıkmadı gidip gelmelerden” şeklinde konuştu.

GÜL: AYDINLATMA SORUNU YAŞIYORUZ

Aydınlatma direklerinin cadde ortalarında olması nedeniyle mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu söyleyen Sürsürü Mahalle Muhtarı Ergün Gül, “Cadde ortalarında direklerimiz var. Malum gittik gördük. Belediyenin hizmetlerini aksatacak aydınlatma sıkıntıları var. Alt yapılarını yapmamışlar. İnsanlar sokağa çıktıklarında karanlık oluyor. Sıkıntılar çekiliyor. Orada aydınlatma sıkıntılarımız var. Biz AKSA’yla ve Türk Telekom’la çözemediğimiz ciddi anlamda sorun var. Bir sokakta vatandaşlar gidip geliyor. Müdürüne söylüyoruz, amirlerine söylüyoruz. Lakin birine gücümüz yetmiyor. Ben buradan sayın valimden de istirham ediyorum, vekillerimden de. Bizim gücümüz yetmiyor. Eğer gücü yeten varsa mümkünse bunlara gerekli ikazlar yapılıp bu sorunların giderilmesi amacıyla bir baskı kursunlar” dedi.

GÜL: İNSANLAR CİDDİ SIKINTILAR ÇEKTİLER

Muhtar Gül, “Biz yıkımlardan, gerçekten düzensiz yıkımlardan ciddi anlamda AKSA üzerinde, elektrik üzerinde, su üzerinde ciddi anlamda sıkıntılar çektik. Ben o zaman giden sayın valimize, vekillerimizin bir kısmına, yıkımı gerçekleştiren özel idareye defaatle söyledim. Yıkımları kontrol ederek yıkın, düzenli yıkın. En basit ben mahalle muhtarıyım. 2-3 ay ben su sıkıntısı çektim, şu an henüz daha çekiyorum. Şehit Er Mehmet İpek; yıkımlardan dolayı mağdur olmuşlar. Neden? Düzensiz… Hemen ederleri soktular. Rant boyutunu bilmiyorum var mı yokmu diye. Ben öyle bir iddiada da bulunmuyorum. Yıkımı yaptılar, enkazı yerinde bıraktılar. Kontrol eden yok. Bu kurumlarda mühendis yok mu, kontrolör yok mu? Gelsinler. Elektrik kablolarını kopardılar, millet mağdur oldu. Eşyaları yandı. Böyle bir düzensiz sistemi bilmiyorum. nasıl tarif edelim. İnsanlar ciddi sıkıntılar çektiler” diye ifade etti.