Akçakiraz Beldesi’nde bulunan Yeşilkuşak Mahallesi’nde 4 – 6 yaş çocuklarına eğitim verecek olan Kuran Kursunun açılışı yapıldı.

Açılışa Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, İl Müftüsü Selami Aydın, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Şahin Kara ve diğer davetliler katıldı.

KAYA: ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUZ

Akçakiraz Yeşilkuşak Camisi İmam Hatibi Hikmet Kaya, “Mübarek eğitim yuvasında inşallah vatana, millete ve bütün insanlığa faydalı olacak evlatların yetişeceğine biz hüsnü niyetle inanıyoruz ve şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerini kuallandı.

KAYA: MEDENİYET EĞİTİMİ DİYORUZ

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, “İnsanlığı, bütün yer yüzünü, bütün yer küreyi kasıp kavuran bir illetle mücadele ediyoruz. Ve ayrı zamanda biz biliyoruz ve her gün şahit oluyoruz ki her taraf mayın tarlası. Bütün caddelerimiz, bütün sokaklarımızdan oluk oluk sel sel günahlar akıyor. Bizde gerçekten bu insanlığı kasıp kavuran bu hastalıktan, bu illetten, bu günahtan bu vebadan kurtulmanın birinci ve en birinci yolu olarak değerler eğitimini görüyoruz, medeniyet eğitimi diyoruz. Bunun için de enerji harcayan, gayret gösteren, sürekli sahada olan sayın müftümüze gerçekten ben teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AYDIN: BU SANCAĞI BUNLAR DAHA İLERİYE GÖTÜRECEKLER

Kuran Kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Selami Aydın, “Bizden sonra bu sancağı bunlar daha ileriye götürecekler buna inanıyoruz. Devletimize, milletimize, dinimize, diyanetimize, insanlığa hizmet edecekler. Allahu Te’ala razı olsun. Efendimiz buyduruyor; S.A.V. ‘İlmi öğrenmek kadına da erkeğe de farzdır’” dedi.

Programda Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, çocuklara oyuncak dağıttı.