DSİ, Elazığ’a yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara  içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Elazığ Kuzova Pompaj Sulaması 1. Kısım işi kapsamında çalışmaların tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Elazığ Kuzova Pompaj Sulaması 1. Kısım işi kapsamında toplamda 47 bin 830 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Kuzova 1. Kısım Pompaj Sulama Projesinde S1 ana kanalı aracılığıyla 22.700 dekar tarım arazisi sulamaya açılmış olup 2019 yılında ise kalan ve P20 ana kanalı vasıtasıyla sulanacak olan 25.130 dekar arazide test çalışmaları devam etmekte olup test çalışmalarının tamamlanması ile toplam 47.830 dekar arazinin tamamı sulamaya açılmış  olacaktır. Projenin sulama kaynağı Keban Barajıdır. Sulamadan faydalanacak köyler 6 adet olup; Fatmalı, Muratcık, Dallıca, Dambüyük, Koruk ve Pirinçi köyleridir. ’dedi.

Genel Müdür Aydın, ’Elazığ Kuzova Pompaj Sulaması 1. Kısım işinin tamamlanması ve 47 bin 830 dekar tarım alanında yapılacak sulu tarım ile birlikte bölgede ürün çeşitliliğinde ve kalitesinde iyileşme meydana geleceğinin altını çizerek, Sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile dekar başına 600 TL ve ülke ekonomisine yıllık 28 698 000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı.