AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti’nin seçim süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” Programına konuk olan AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze canlı yayında Elazığ milletvekilliği için kaç kişinin adaylık müracaatında bulunduğunu açıkladı.

59 KİŞİ DOSYA ALDI

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Ak Parti Elazığ Milletvekilliği için hem il teşkilatından hem de genel merkezden olmak üzere toplam 59 kişi adaylık müracaatı dosyası aldı. Genel Merkez ve İl Teşkilatına yapılan resmi müracaatların toplam sayısı ise şuana kadar (28.04.2018 Saat: 21.00) 41 kişi. 41 kişi resmi olarak şuan da müracaatını yaptı. 18 kişi de dosyalarını almış ama henüz müracaatını yapmamış” dedi.

“15 TEMMUZ KAPALI SPOR SALONUNDA YAPILACAK”

Temayül yoklamasıyla da ilgili bilgi veren İl Başkanı Gürgöze, “çarşamba günü il temayül yoklaması yapacağız. Temayül sonuçlarını genel merkeze göndereceğiz. Sonuçlarını kesinlikle açıklamayacağız. Temayül yoklaması sadece bir kriter. Temayül yoklaması mutlaka göz önünde bulundurulur. Açıklanmaması konusu ise partinin kendi içerisinde almış olduğu bir karar. Partinin yetkili kurumların aldığı bir karar. Temayül yoklaması kamuoyu yoklaması niteliği de taşıyacak. Temayül yoklaması Çarşamba günü Saat 10 ile 16 arasında Doğukent Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Kapalı Spor salonunda gerçekleştireceğiz” dedi.

“1538 KİŞİ OY KULLANACAK”

Temayüle kimlerin katılacağı ve kimlerin oy kullanacağı sorusuna da cevap veren İl Başkanı Gürgöze, “AK Parti’de aday adayı olan genel merkez MKYK üyeleri hariç, demokrasi hakem üyeleri hariç, merkez disiplin kurulu üyeleri hariç, şuanki milletvekilleri hariç herkes seçimlere katılacak. Kimler oy kullanacak. Elazığ’da AK Parti saflarında herhangi bir kademede görev yapan tüm üyeler oy kullanacak. İl ve ilçe genel meclisi üyeleri. Mahalle başkanları, köy temsilcileri gibi. Toplamda yaklaşık olarak 1538 kişi oy kullanacak. Toplam 5 oy kullanılacak. Bir eksiği ve bir fazlası olursa geçerli sayılmayacak” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Belediye Başkanlığın aday olmayı düşünüyor musunuz? Sorusuna cevap veren İl Başkanı Gürgöze, “Milletvekili adayı olmayı düşünmedik. Tavrımız en başından beri belliydi. İl Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Partimiz hangi hususta görev verirse orada oluruz. Nerede olursak olalım şehrimize en güzel şekilde hizmet etmeye çalışırız" dedi. 

CANLI YAYIN KANAL FIRAT EKRANLARINDA DEVAM EDİYOR...

 

CANLI YAYIN İÇİN

https://www.facebook.com/KANALFIRAT/videos/1804455706268935/