Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 13 yıldır görev süresinde ilçeye yapılan hizmetleri anlattı.

AKMURAT: PROBLEMLERİ ÇÖZÜYORUZ

Başkan İhsan Akmurat, “Devlet Su İşleri’ne yaptırmış olduğumuz, merkezi hükümetten almış olduğumuz destekle birlikte dere ıslahından oluşan etrafındaki arazinin vatandaşımızın kullanımına en güzel şekilde ikinci etabını da gelecek yıl başlatmak suretiyle inşallah hizmete sunmuş olacağız. Diğer taraftan tabi merkezi hükümetle çözülen ilçemizin bazı problemleri vardı. Devlet Hastanesi problemini çözdük yaklaşık daha önce sağlık ocağı düzeyinde hizmet veriyordu şu an devlet hastanesi düzeyinde hizmet vermeye başladı. İlçemizde meslek yüksek okulu yoktu. Bu 13 yıl içerisinde gerek arazi tahsisi gerekse hizmet binası ve eğitim binası olmak üzere kaynak yaratmak suretiyle burada bugün itibariyle 200’e yakın öğrenciye ulaşmış. Bu 13 yıllık bir emeğin sonucuydu” ifadelerini kullandı.

AKMURAT: 10 YILLIK BİR SÜREÇ SONUCUNDA İNŞALLAH BU DOĞAL GAZI İLÇEMİZE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Başkan Akmurat, “Doğal gaz belediye başkanı olduğumuzun ilk yıllarından itibaren şunu net söyleyebilirim; periyodik olarak biz bunu ilgili kurumlarda ilçemize doğal gaz gelmesi konusunda yazışmalar gerçekleştirdik, yazışmaların yanında görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmelerimizle birlikte şu anda nihayet Elazığ AKSA doğal gaz dağıtım şirketi en son talebimize bir cevap verdi. EPDK’ya gönderdi. Burayı olumlu gösterdi. EPDK’da olumlu görüş bildirdiğini Elazığ’daki AKSA’ya yönetimdeki almış olduğumuz beyana binaen inşallah önümüzdeki yıl doğal gaz alt çalışması yapılacak ilçemizde. Bize verilen bilgi bu yönde. 2022 ve 2023’te ilçemizin inşallah bu alandaki problemini de çözmüş olacağız diye düşünüyorum. Muhatap kurumlardan aldığımız bilgi bu yönde. Ama biz yaklaşık 2022-2023’ü de dikkate aldığımız zaman bu süre zarfını yaklaşık 10 yıl içerisinde yani 2013’ten itibaren bunu sıkı takip ettiğimizi düşünürsek 2023’te hayat bulduğunu farz edelim. Tam 10 yıllık bir süreç sonucunda inşallah bu doğal gazı ilçemize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

AKMURAT: 300 KONUTUN ÜZERİNDE BİR TALEBİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

İlçede konut ihtiyacının TOKİ aracılığı ile giderileceğini ifade eden Başkan Akmurat, “Şu an TOKİ tarafından özellikle hak sahiplerine 300’ün üzerinde bir konut ilçe merkezinde inşa edildi. Bu ay itibariyle yani Ekim veya Kasım ayı itibariyle de hak sahiplerine artanı da isteyen insanlara kura veya ihale usulüyle TOKİ idaresi tarafından dağıtılacağı söylendi. Bu bir nebze ilçedeki konut ihtiyacını, konut sıkıntısını gidereceğini düşünüyoruz. Yeter mi yetmez. Çünkü almış olduğumuz ön talepler 300 konutun üzerinde bir talebin olduğunu gösteriyor. Tabi bu iş pratiğe bindiği zaman, somuta indirgediğimiz zaman belki binin üzerinde talep aldık. Bu rakam tabi ki düşecektir. Ama 300’ün üzerinde olacağı kesin. Ama ilk etapta bu dağıtılsın artanlarda diğer istek sahibi vatandaşlarımıza dağıtıldıktan sonra inşallah artan kısmı için de bizlerde tekrar ilgili kurumlardan özellikle TOKİ başkanlığından talebin bu olduğuna ilişkin talebimizi iletir ve talep doğrultusunda yeni konutlar inşa ederiz diye düşünüyorum” dedi.