Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, seçim açıklaması yaparak geride bıraktığı 3 yıllık hizmet faaliyetleri ile ilgili konuştu.

Başkan Alan yaptığı açıklamada projelerini paylaştı. Ayrıca gruplarının isim listelerini de sıraladı.

Birkaç faaliyetlerinde bahseden Başkan Alan, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Bu yüce makamların hak eden ellere verilmesi, şehrin bir bütün olarak geleceğe taşınması noktasında büyük önem taşımaktadır” dedi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

ETSO Başkanı İdris Alan konuşmasında ilk olarak, “Bu Cuma sabahı uyandığımızda, Siirt’in ilçesinde 6 şehidimizin olduğunu öğrendik. Şehit ailelerimize baş sağlığı diliyorum. Gazilere şifalar diliyorum. Allah ailelerine sabır, güç versin. Allah ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmasın. Allah birliğimizi daim etsin” dedi.

“YAPMIŞ OLDUĞUMUZ TÜM HİZMETLER, HER FAALİYETİMİZ ODAMIZ WEB SİTESİNDE YER ALMAKTADIR”

“28 Şubat 2015 tarihinde başlamış olan ETSO yönetim kurulu başkanlık dönemimde yaklaşık 3 yılık hizmet dönemimi geride bırakmış durumdayım” diyen Başkan Alan, “Bu süre içinde etkili kamuoyunu oluşturmak ve üyelerimizi bilgilendirme noktasında vermiş olduğunuz destekler için sizlere teşekkürleri borç biliyorum. Hizmet dönemi içerisinde, ülkemiz çok önemli süreçlerden geçmiştir. 3 önemli seçim 1 darbe kalkışması ve son olarak mili birlik ve bütünlüğümüz adına çok önemli savaş vermekteyiz. Odamız tüm bu süreçlere rağmen Elazığ ekonomisi ve sanayisi için tarihi hizmetlerle yapmış, almış olduğumuz sorumluluğu hakkıyla bugünlere taşımıştır. Bugün burada odamızın son 3 yılındaki faaliyet raporunu okuyup zamanınızı almak istemiyorum. Yapmış olduğumuz tüm hizmetler odamız kayıtlarında mevcut olup aynı zamanda şeffaflık ilkesi doğrultusunda her faaliyetimiz odamız web sitesinde yer almaktadır” diye konuştu.

BAŞKAN ALAN FAALİYETLERİ ŞÖYLE SIRALADI

Birkaç faaliyetlerini ana başlıklarla kısaca paylaşmak istediğini söyleyen Başkan Alan, “Teşvik yasasında ilimizin mağduriyeti giderilerek 6. Bölgeye alınması sağlanmıştır. İlimiz cazibe merkezleri programlarında yer almış, ilçelerimizin de kalkınmasında ve gelişmesinde önü açılmıştır. Elazığ için kangren sorun olan kredi garanti fonu Elazığ şubesi, 43. Şubesi odamız bünyesinde açılmıştır. 2. OSB kurulması çalışması başlamıştır. İŞGEM 2. Kampüs alanı tamamlanmıştır. Fırat Teknokent geliştirilmiştir. Tasarruf tedbirleriyle odamız bütçesi arttırılmış bu bütçe üyelerimize düşük faizli kredi olarak kullandırılmıştır. Odamızın metruk alanları yeni tadilat ve inşaat çalışmaları ile kullanıma kazandırılmıştır. Odamız Online sistem ile dijital ortamda hizmet vermeye başlamıştır. Değerli üyelerimizin Arıcak’tan, Kovancılar’dan, Palu’dan oturduğu yerden, internetinin başına geçtiği an itibariyle istediği belgeyi alabiliyorlar. Şükürler olsun bu da bize nasip oldu. Odamız bünyesinde modern konferans, sergi salonu açıldı. Sektörel birçok sorun çözme kavuşturuldu. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından odamız STK’ların nasıl temsil edilmesi noktasında örnek gösterilmiştir. Yurt içi ve AB ülkelerinde ilimizin tanıtım ve avantajları tanıtılmıştır” şeklinde konuştu.

“BU KADİM ŞEHRİN HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK OLDUĞUNA İNANMAKTAYIZ”

“Tüm bu hizmetleri mesai kavramından uzak bir şekilde büyük bir heyecan ve hizmet aşkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşamaktayım” diyen Başkan Alan, “Üyelerimizin yoğun teveccühü ve beklentileri doğrultusunda 1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan odamız seçimlerine güçlü ekiple yeniden aday olduk.  Seçim kampanyamız odamızın tarihi birikimine yakışır bir olgunlukla geçmiştir. Ben bu süreçte tüm grupları büyük bir olgunlukla karşılayan üyelerimize vermiş olduğumuz rahatsızlık nedeniyle arkadaşlarımız adına özür diliyorum. Hepsinden helallik istiyorum. Şahsıma ve arkadaşlarıma gösterilen yoğun ilgi ve teveccüh için teşekkür ediyorum, en derin saygılarımı sunuyorum. Biz bu süreçte üyelerimizin sadece oylarına değil aynı zamanda dualarına talep olduk. Çünkü bu kadim şehrin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanmaktayız. 1 Nisan 2018 günü, Pazar günü saat 09:00 17:00 arası, Koç İlköğretim Okulunda yapılacak olan seçimlere üyelerimizin katılarak demokratik haklarını kullanmalarını, ilimizin ekonomi ve sanayisini 4 yıllığına emanet edeceği yönetim organlarını seçmelerini istirham ediyorum. Büyük bir vebal ve sorumluluk isteyen bu yüce makamların hak eden ellere verilmesi, şehrin bir bütün olarak geleceğe taşınması noktasında büyük önem taşımaktadır. Temsil ettiği üyeye ve bu şehre hizmet vermekten başka niyeti olmayan bu güçlü ekiple bugün sizlerin huzuruna çıkmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. 

“3 YILDA YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Başkan Alan konuşmasına şöyle devam etti: “Büyük sorun ve uyumsuzluklara rağmen geride bıraktığımız 3 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben bu duygu ve düşüncelerle mavi oy pusulaları ile seçimlere girecek olan bu güçlü ekibi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.  Seçilerimizin ilimiz iş dünyasına, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 14 gruptaki arkadaşlarımızın isimlerini açıklayacağız. Bizim 14 grupta birbirinden kıymetli arkadaşımız var ama basın arkadaşlarımızın işleri yoğun olduğu için 7 isim sayacağız.”

BAŞKAN ALAN, 14 GRUPTA YER ALAN İSİMLERİ ŞÖYLE AÇIKLADI:
 
1.MESLEK GRUBU
Nusret ÇOBAN
Nahit ÇAĞLAYAN
Vehbi ŞAŞTIM
Danyal PİRİNÇÇİ
Abdullah Hasan KÜRKÇÜ
Bedrettin AYDOĞDU
Celal MAKİNİST
 
2.MESLEK GRUBU
Hamit UĞUR
Mustafa BAŞKAN
Sait TAŞKIN
Turgay TOPRAK
Şenol ARSLAN
Emrah BULUŞ
Cengiz GÜL
 
3.MESLEK GRUBU
Gürkan TALO
Necmettin KUBULAY
Erhan SANCAR
İsa HACIBEKİROĞLU
Kenan AKGÜN
Fahrettin ATICIĞOLU
Fırat GÜNGÖR
 
4.MESLEK GRUBU
Ecmein ALTUNGÖK
Ömer KARABULUT
Cemil PLATİN
Mehmet ERCAN
Sedat GÖK
Kazım KARATAŞ
Samet BAYRAM
 
5.MESLEK GRUBU
Harun HOŞDİL
Ümit ER
Nurullah YILDIZ
Aytuğ BOYACI
Selçuk ESLEK
Ferhat AYDIN
Ercan BÖLÜKBAŞI
 
6.MESLEK GRUBU
İdris ALAN
Sinan PERDECİ
Bünyamin GENÇ
Bekir AŞUT
Burhan ÇELİK
Gökhan KÜRÜM
Cihan AKSAKAL
 
7.MESLEK GRUBU
Ayhan POLAT
Erhan KALINCA
Ertan DAĞOĞLU
Rıdvan BİLİCİ
Uğur COŞKUN
Bülent KALINCA
Sabit GÖK
8.MESLEK GRUBU
Ahmet Feti YILMAZ
Engin KARATAŞ
Muammer AYDOĞDU
Vehbi URHAN
Abdullah ÇELİK
Abdulmecit YILMAZ
Ömer Naci TEKİN
 
9.MESLEK GRUBU
Yusuf KILIÇ
Aydın AKPINAR
Cuma GÜLNAR
Mahmut GÜNEL
Enver KÖMÜRCÜ
Süleyman ÇETİNKAYA
Mehmet CENKİZ
 
10.MESLEK GRUBU
Mehmet Hanifi ALTINTAŞ
Hakan GÜLNAR
Ahmet BALLICA
Şenay YENER
Serkan YILMAZ
Serkan BULUT
Muhammed ÜSTÜN
 
 
11.MESLEK GRUBU
Kasım ÇELİK
Mehmet Emin YÜKSEL
Hasip BAHÇECİ
Miraç AYAZ
Orhan YILDIRIM
Harun ÇAKMAK
Bekir KARABULUT
 
 
12.MESLEK GRUBU
Aytunç SUNGUROĞLU
Fehmi ORTAÇ
Ekrem SİS
Mustafa TUNÇ
Beyzat KARAAĞAÇ
Mehmet Dursun ELMACI
Fatih Güven KAYA
 
13.MESLEK GRUBU
Hakan AKAN
Ali ŞEKERLİSOY
Abdullah Güntaç TANELİ
Ali DURUKSU
Mehmet Fatih TÜRKÖZMEN
Gökhan Murat MUTLU
Mehmet ÖNEN
 
 
14.MESLEK GRUBU
Ünal BİNGÖL
Tahir TUNÇ
Mesut SAĞLMAPINAR
Neşet CANPOLAT
Yunus ASLANER
Musa SEKMEN
Muhammet BARUT

“BİZ ELAZIĞ’I BÖLMEYE GELMEDİK, BİRLEŞTİRMEYE GELDİK”

Başkan Alan son olarak, “Büyük bir zevkle, keyifle, gururla arkadaşlarımızı, gruplarımızı tanıttık. Son 1 sene içerisinde gidebildiğimiz yerlere gitmeye gayret ettik. Gidemediğimiz üyeler haklarını bize helal etsinler. Hiçbir art niyetimiz, hiçbir kastımız yok. Allah nasip eder, ticaret ve sanayi odası başkanı olursam bize oyu veren vermeyen biz herkesin başkanıyız. Biz Elazığ’ı bölmeye gelmedik, birleştirmeye geldik. Neticede karşı taraftaki insanlar da bizim hemşehrimiz, bizim memleketimiz de ticaret yapan insanlar. Bu memleketi bölmek bu melekte en büyük ihanettir.  Hepiniz buraya katılım sağladığınız için Allah hepinizden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.