Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ”Bugün Türkiye için çok kritik bir gün. Bugün referandum ve diğer adıyla Halk Oylaması günü. Bir anayasa değişikliği paketini oyluyoruz. Bu anayasa değişiklik paketinin öncelikle ülkemiz, devletimiz, milletimiz için uğurlar getirmesini, güzellikler getirmesini Allahtan niyaz ediyorum”dedi.

Çok yüksek bir katılımlı bir halk oylaması olduğunu belirten Alpay,” Bu aslında Türkiye’de demokratik eğilimlerin seçmen davranışlar ve eğilimler açısından bakıldığında demokratik tecrübenin eğilimlerinin ve demokrasiyi sindirmiş olduğunun bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bütün Dünyada Türkiye’de özgür seçmenleri seçimlerin demokrasinin en üst noktaya çıktığı seçimlerin nasıl olduğunu bir defa daha görüyoruz. Bu anayasa değişiklik paketi ile bir hükümet sistem değişikliği önere bilindiği gibi bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Türk hükümet sistemi tipi diyoruz. Deme sebebimiz değerlendirme yapılırken hazırlayan arkadaşlar dünyadan iyi yönleri ele aldılar, aksi yönlerinde dikkatle değerledirler. Dolayısıyla özgün bir metin ortaya çıkardılar. 2500 yıllık devlet geleneğinin ortaya çıkardığı kapasiteyesin birikimi ve bu birikimle ortaya çıkan zenginlikten yararlanmak için ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuayi Alpay, “Sonuç olarak Türkiye önemli bir cephe olarak adım atıyor. Beklentimiz Türkiye genelinde %55’in altına inmeden bu sürecin Evet ile tamamlanacağına dairdir. Şüphesiz evet diyende hayır diyende bu vatanın evladıdır. Türkiye yarın sabahtan itibaren çok farklı bir sabaha uyanacak. Türkiye gerek Ortadoğu’da, Avrupa’da, Balkanlar’da, Kafkas’ta, Körfez’de dünya genelinde tek kaldığı bütün risklere karşı çok güçlü bir sistem değişikliğine uyanacak. Terörle mücadele gibi çok önemli bir mesele ile baş başayız. Türkiye’nin kararlı terör mücadelesi yanında dünya genelindeki krizle başa çıkmak için böyle bir hükümet sistemine ihtiyacı vardı. Bü ülke bu sistem değişikliğini yaparak yoluna devam edecek” dedi .