ABD’nin Kudüs İsrail’in başkenti olsun kararına tepkiler Türkiye’nin dört bir yanında olduğu Elâzığ’da da çığ gibi büyüyor.

AK Parti Palu İlçe Başkanı Abdulkadir Şaştım, ABD’nin aldığı kararı kınadı.

“AMERİKA, SİZ BUNU BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Şaştım yaptığı konuşmada, “Terör örgütlerinin en başı olan Amerika, bir karar aldı. Biz Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ediyoruz, oraya taşıyacağız, dedi. Amerika, siz bunu başaramayacaksınız. Çünkü inançlı insanlar buna müsaade etmeyecektir” dedi.

Başkan Şaştım, Paluluların 15 Temmuz’da nasıl memlekete, ülkeye sahip çıktılarsa, bugün de Kudüs’e sahip çıktıklarını söyleyerek, hemşehrilerine teşekkür etti.

“AMERİKA HUZURU BOZMAK İÇİN ELİNDEN NE GELİYORSA YAPIYOR”

Şaştım yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Amerika dünyanın her tarafına ajanlarını göndermiş Müslümanların huzurunu bozmak için elinden ne geliyorsa harcıyorlar. Ey Amerika siz bu İsrail’i çok mu seviyorsunuz? Bu İsrail sizin gözbebeğiniz mi? Bugün terör örgütü FETÖ’yü barındırdığınız gibi alın onu da götürün. Onlara da yer vardır mutlaka.

“BU KARARDAN EN KISA SÜREDE DÖNÜLMELİDİR”

Sayın cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgede barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararların Filistin ve İsrail toprakları arasındaki husumeti artırmaktadır. Başka sonuç olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir almak isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

“CUMHURBAŞKANIMIZ LİDERLİĞİNDE ORTAYA KOYDUĞU GÜÇLÜ TEPKİNİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

İslam’ın Harem-i İzzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler Türkiye ile, Türküyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle tüm Müslümanlarıyla Selahattin Eyyubi’nin ruhunu diriltip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin insanlığın sülieti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.”