Son Peygamber Hz. Muhammed’in doğumunun 1446. Yılını idrak etmek için Anadolu Alevi Bektaşi Derneği program düzenledi. Düzenlenen programa Elazığ Başsavcısı Habip Korkmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Müftü yardımcıları, dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Anadolu Alevi Bektaşi Dernek Başkanı Ali Çoban, “O bütün müminlerin imamıdır” diyerek, Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed’i anlattı.

Elazığ Başsavcısı Habip Korkmaz bu etkinliğe katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, “O kadar çok birimiz var ki; çamuruz, suyumuz, hamuruz, mayamız bir sonra vatanımız bir ve bayrağımız bir hedefimiz bir, bu kadar birin olduğu bir yerde çoklaştırmaya ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Çünkü biz Müslümanız. Hz. Muhammed Aleyhisselamın ümmetiyiz. Ali’miz bir Hasan’ımız bir Hüseyin’imiz bir hepsinin kalbimizdeki yeri aynı” ifadelerini kullanarak, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya salonda bulunanları selamlayarak konuşmasına başlarken, “Hepimiz bu cennetin güzel insanlarının sevgisini yüreğimizde taşıyoruz. Hz. Ali efendimiz malumunuz olduğu üzere İslam’da ilk müslüman olan gençlerden bir tanesidir. Değerli Ehli Beyt dostları şunu kesinlikle ifade ederim ki, Alivisiyle, Sunnisiyle biz beraber Ehli Beyt dostlarıyız. Çünkü bizler hepimiz Hz. Ali Efendimizin adını baş tacı ederiz” dedi.