KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa, Fırat Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde firma sahipleri ve Fırat Üniversitesi akademisyenlerine bilgilendirmelerde bulundu.

Ar-Ge Desteği bundan sonra Kalkınma Planları ve Yıllık Programlarda belirlenen hedefler ile stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda tespit edilen; bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji alanı ve özel hedef gruplarına yönelik olarak tematik alanlarda çağrı esaslı olarak da verilebilecek.

 Destek üst limiti küçük işletmeler için 1,5 milyon TL, orta büyüklükteki işletmeler için 6 milyon TL olan “Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı” ilk çağrısına çıkıldığını KOSGEB “2021–01 Öncelikli Sektörlerde Faaliyet Gösteren Küçük İşletmelerle, Orta Büyüklükteki İşletmelerin Kritik Teknolojilerdeki Ar-Ge ve İnovasyon ile ÜrGe Projelerinin Desteklenmesi Projesi” teklif çağrısı hakkında bilgi verdi.

YAŞA: YENİ NESİL MOBİL HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİNİ KONULARINDAKİ PROJELERE YÖNELİK OLACAK

Açıklamasında, proje teklif çağrısının kapsamından bahseden YAŞA, “Proje Teklif Çağrısı; otomotiv sanayiinin rekabet gücünün korunarak geliştirilmesi amacıyla; küresel gelişmeler, yeni teknolojiler ve değişen müşteri beklentileri çerçevesinde otomotivde kullanılmak üzere belirli sektörlerde olmak üzere elektrikli veya hidrojen ile çalışan motorlu kara araçları ile batarya teknolojileri, yakıt hücresi konuları ile elektronik sektöründe Ar-Ge’ye dayalı rekabetçi üretim ve ihracatın artırılması amacıyla belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin 5G ve ötesi teknolojiler dahil olmak üzere, yerli elektronik haberleşme şebeke ve altyapı bileşenleri kapsamında yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerini konularındaki projelere yönelik olacak” dedi.

BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLADI

Destek üst limitinin küçük işletmeler için 1,5 milyon TL, orta büyüklükteki işletmeler için 6 milyon TL olduğunu kaydeden YAŞA, “Hedef sektörlerdeki küçük işletmeler ve orta büyüklükteki işletmeler, ilgili sektördeki konudan, ilişkili bir veya birkaçı ile birlikte Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projesi sunabilecek.  Detaylı bilginin yer aldığı Proje Teklif Çağrısı'na ‘www.kosgeb.gov.tr’ adresinden ulaşılabilmektedir. Bu kapsamda Edevlet üzerinden (https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler) linkinden ‘Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ başvurusunda bulunabilecek. Linkten giriş yapıldıktan sonra Proje Teklif Çağrısı kapsamında yapılacak başvurular için destek programı seçimi bölümünde; Projeniz Ar-Ge ve inovasyon boyutu içeriyorsa ‘202101 Proje Teklif Çağrısı Ar-Ge İnovasyon Destek Programı’; projeniz ürün geliştirmeye yönelik ise ‘202101 Proje Teklif Çağrısı Ür-Ge Destek Programı’ seçilmelidir” diye konuştu.

YAŞA: ONAYLANMAYAN PROJELER DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK

Proje süresinin en az sekiz ay, en fazla 24 ay olarak belirlendiğini de belirten KOSGEB Müdürü Yaşa , “Başvuru sistemi, 18 Mayıs 2021 günü saat 23.59’da başvuruya kapatılacaktır. Ancak, herhangi bir mazeretten ötürü mağduriyet oluşturmaması için 20 Mayıs 2021 günü saat 09.00 ile 24 Mayıs 2021 günü saat 23.59 arasında başvuruların tamamlanabilmesi ve onaylanabilmesi amacıyla başvuru sistemi açık olacaktır. Her halükârda 24 Mayıs 2021 günü saat 23.59’dan sonra başvuru sahibi tarafından ilgili tarih aralığında sistem üzerinden onaylanmayan projeler değerlendirmeye alınmayacaktır. Detaylı bilgi ve başvuru için ise, 03125952523 numaralı telefondan KOSGEB Elazığ Müdürlüğü KOBİ uzmanları ile iletişime geçebilir” diye konuştu.