Elazığ'da, ASELSAN ve Fırat Üniversitesi arasında Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

AKIN: ASELSAN’LA İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, “ASELSAN Elazığ’a geldiği zaman şunu hissediyoruz; ASELSAN kendi evine geldi. Çünkü Fırat TEkno Kent bünyesinde ASLESAN’ın bir irtibat ofisi var. 2 yıldan beri. Biz ASELSAN’la işbirliği konusunda önemli adımlar attık” dedi.

ARSLAN: ELAZIĞ TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA BELLİ BİR ALANDA YER SAHİBİ

ETSO Başkanı Asilhan Arslan ise, “Geldiğimiz nokta hamt olsun hiç azımsanacak ve küçümsenecek noktada değil. Birçok firmamız çok ciddi birliktelikler, iş anlaşmaları yaptılar ve hayata geçirdiler. Biz de bunların gururunu yaşıyoruz. Başta eneği geçenlere burada şahsım ve şehrim adına şükranlarımı arz etmek istiyorum. Bugün sabah çok güzel bir haber aldık. Bir firmamız bir gizlilik anlaşması imzalamış, biz bunu bugün sabah öğrendik. İlimizde yabancı yatırımcı olarak faaliyet gösteren BEDER Grubun elektrik motorları üzerine yaptığı çalışmalarla birlikte ASELSAN’ın ihtiyaç duyduğu elektrikli araçların motor prototipleri Elazığ’da inşallah hayata geçecek. Elazığ, Türkiye’de savunma, uzay havacılık kümesi olan yedinci il. Ve içinde 80’e yakın üyesi var. Bu üyelerinden bazıları da o kadar güzel işler yapıyorlar ki bizlerin gurur kaynağı. Elazığ’da güzel şeyler oluyor. Biz farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yüksek teknoloji ürünlerinde de bilişimde de, sanayide de artık Elazığ Türkiye’de ve dünyada belli bir alanda yer sahibi” ifadelerini kullandı.

DEMİRDAĞ: BU SÜRECE ŞU ANDA DEVAM EDİYORUZ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, “Elazığ özellikle savunma sanayi ağırlıklı kümeleşmenin olduğu, ülkemizdeki 6-7 ilden birisi. Bu bizim açımızdan gurur verici. Bunda emeği geçen Bakan Yardımcımız Sayın Şuay Alpay yine Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir Hocama ve tabi ki Haluk Hocam başta olmak üzere diğer bütün savunma sanayi üst yöneticilerine ben teşekkür ediyorum. Fırat Üniversitesi olarak da 6-7 yıl önce başlayan bu savunma sanayiyle ilgili kümeleşmenin alt yapısını oluşturmak açısından başlayan ziyaretlerle başladı bu serüven. Bugün artık ürün haline geldi. Üretimde başladı ve de paydaşlarımızla bir araya gelerek bu sürece şu anda devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ASELSAN’IN ELAZIĞ’DA YAPACAĞI YATIRIMLARIN YANINDA OLACAĞIMIZI BEYAN EDİYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ’da güzel şeyler oluyor, ülkemizde güzel şeyler oluyor. Her fırsatta dile getiriyoruz. Artık Türkiye eski Türkiye değil. İlk etapta ASELSAN’ın kuruluş aşamasında sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme faaliyetlerini iyileştirmek, geliştirmek amacıyla kurulmuş bir ASELSAN ama bugün geldiği noktada tüm dünyaya ihraç eden bu noktada ülkemizin gelişmesi noktasında fazlasıyla katkı sunan ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulumuz ve ekibiyle burada buluşmaktan dolayı hakikatten gururluyuz, onurluyuz. Bu noktada seçim çalışmalarımız sürecince hep ifade ettiğimiz; biz paydaşlarımızla birlikte bu şehri yöneteceğiz, istişareye önem vereceğiz, katılımcı belediyeciliğe önem vereceğiz vurgusunu bugün tekrar buradan altını kalın harflerle çizerek bir kez daha vurgulamak istiyorum; bütün iş dünyamızın ve ASELSAN’ın Elazığ’da yapacağı yatırımların yanında olacağımızı beyan ediyorum” diye ifade etti.

KALDIRIM: BUNUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN ÜLKELER BAŞARILI OLUYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Değişen, dönüşen, globalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Globalleşmenin değişen dünyada hem getirdiği fırsatlar, avantajlar, önümüze koyduğu yeni gündemler, hem de bunun yanı sıra getirdiği yeni tehditler, sorunlar, problemler var. Bunlarla karşı karşıyayız. Tabi dünyada sadece iyilik, güzellik, yatırımlar, fırsatlar, avantajlar, globalleşmiyor. Tehditlerde, sorunlarda, savaşlarda, terörde hepsi globalleşiyor. Hepsi daha büyük, daha karmaşık, daha kompleks sorunlar haline geliyor. Bunlar tanımlanırken tabi bir uluslararası ölçekte tamamlanırken bir de hibrit yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Bugün artık doğrudan savaşlardan değil, doğrudan tehditlerden değil, doğrudan çatışmalardan değil, artık vekalet savaşlarından, vekalet çatışmalarından bahsediliyor. Bugün dünyada artık en geçerli akçe, en önemli konu bilgi. Bilgiye sahip olan, bilgiyi elde eden, bu da yetmiyor, bunu işleyen, değerlendiren, değere dönüştüren, anlamlı bir değere dönüştüren, katma değere dönüştüren, bu da yetmiyor, bunun güvenliğini sağlayan ülkeler başarılı oluyor” dedi.

KALDIRIM: ELAZIĞ DERSİNE İYİ ÇALIŞIYOR

Vali Kaldırım, “Dolayısıyla dünya geneline baktığımız zaman Türkiye’ye gerçekten büyük rol, büyük önem düşüyor. Bu sorunların çözümü açısından. İkinci olarak da özellikle bilgi üretme, bilgiyi iyi kullanma, bilgi teknolojilerini iyi kullanma, bunu değere dönüştürme ve koruma noktasında da gerçekten Türkiye’ye büyük görevler, sorumluluklar düşüyor. Burada üretirken hem üniversitelerimizin, hem kamu kurumlarının hem de stratejik kurumlarımızda ASELSAN gibi Savunma Sanayi Başkanlığı gibi kurumlarımıza gerçekten çok büyük görev düşüyor. Bunun yanı sıra illerin de dersine iyi çalışması, Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına sadece İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi belli şehirlerin değil, bütün Anadolu’nun katkı vermesi, değer üretmesi gerekiyor. Ancak Türkiye’nin de uluslararası ölçekte başarısı bu şekilde sağlanacaktır. Dolayısıyla Elazığ, dersine benim gördüğüm kadarıyla iyi çalışıyor. Ortak hareket ediyor, iyi bir vizyon ortaya koymuş ve dünyaya açılmayı hedefleyen dünyada olan gelişmeleri hem iline taşımayı hem de burada katma değer üretip, dünyaya taşıyıp markalaşmayı hedefleyen bir ülke, bir şehir” ifadelerine yer verdi.

GÖRGÜN: BİRÇOK İNSAN KAYNAĞI OLDUĞUNA İNANAN BİRİSİYİM

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise, “Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde savunma sanayiye katkı sağlayacak birçok birikim, birçok insan kaynağı olduğuna inanan birisiyim ve bunu kendim bizzat iade ettiğim, gezilerimde, seminerlerimde tespit ettiğim unsurlar. ASELSAN’ın %65’lik tedarikini Ankara bölgesinde olduğu bana ifade edilmişti. Dolayısıyla bunun Anadolu’ya yayılması onuşunda yeni bir şeylerin konusunda ekibimizle anlaştık. Bu çerçevede Kocaeli, Gebze, Antalya, bursa, Konya, Sivas bugün Elazığ, Manisa’ya da gittik, Kayseri… Bu seyahatlerimizi, bu çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ASELSAN ve FÜ arasında SAYP kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

HABER: SITKI TAŞEL