Elazığ Kadın Meclisi, geçtiğimiz gün babası tarafından öldürülen 20 yaşındaki Merve ve bundan önce cinayete kurban giden tüm kadınlar için bir araya geldi.

Sosyal mesafeye dikkat ederek, bir araya gelen kadınlar ellerinde babası tarafından öldürülen Merve ve cinayete kurban giden diğer kadın fotoğraflarıyla yetkililere seslendiler.

“ÖLDÜRÜLEN TÜM KADINLAR İÇİN SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Grup adına açıklama yapan Kadın Meclisi İl Temsilcisi Gözde Önal, 18 günde 18 kadının öldürüldüğünü ifade ederek, “Merve Konukoğlu daha 20 yaşındaydı. Sınava girmek için geldiği Elazığ’da babası tarafından öldürüldü. Merve 17 yaşında babası tarafından öldürülen Şeyma Yıldız için sosyal medyada şu sözleri paylaşmıştı ‘Bir baba düşünün gözünü kırpmadan kızını öldürüyor, herşeyi örnek gösterdiniz de çocuklar için canını verecek babaları örnek alsaydınız” diye Merve nasıl Şeyma için sessiz kalmadıysa bizlerde öldürülen tüm kadınlar için sessiz kalmayacağız” dedi.

“ÖLDÜRÜLEN TÜM KADINLARIN HESABINI SORACAĞIZ”

Kadın Meclisi İl Temsilcisi Gözde Önal, “Sadece nefes almayı değil, ölü gibi değil, gerçekten yaşamak istedi. Kendi hayatına karar vermek için direnirken öldürülen tüm kadınların hesabını soracağız. Sana bu meydanlardan söz Merve senin ve öldürülen tüm kadınların hesabını soracağız. 18 günde 18 kadın öldürüldü” ifadelerini kullandı.

“KADIN CİNAYETLERİNE SON VERMEK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yetkililere seslenen Gözde Önal, “Bugün Nurtaç Canan’ın haberini aldık. Vuruldu. Öleceğini düşünerek kanıyla yere ‘Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum’ diye not yazdı. Düşünün ölmeyi beklerken kurtuldum diyor. Şu düzende kadınlara kurtuluşu vadeden var mı? Tüm yönetenler bunu izliyor ama biz izlemiyoruz. Tüm kadınların kurtuluşu için varız. Kadınlar yaşayacak. 6284’ü ve İstanbul Sözleşmesini uygulamayanlar kadın cinayetlerinin artmasına zemin oluşturmaktadır. Kadın cinayetleri doğal afet değildir, durdurulabilir. 6284 ve İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı bugün aramızda olabilirdi tüm kadın kardeşlerimiz. Kadın cinayetleri son bulana denk yaşam hakkı elinden alınan tüm kardeşlerimiz için adalet mücadelesini sürdüreceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son vermek için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.