Bakan Elvan “Elazığ’a çok ciddi yatırımlar kazandıracağız”

Cazibe Merkezi programının tanıtımını yapmak üzere Elazığ’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile bir araya geldi. Bakan Elvan bir süre Vali Murat Zorluoğlu ve il yöneticileriyle görüştükten sonra basın açıklaması yaptı.

Sözlerine sevgili gakgoş kardeşlerim hepinizi saygı ve saygıyla selamlamak istiyorum diyerek başlayan Elvan:

“Elazığ’ a gelmekten ve burayı ziyaret etmekten mutluluk duyduğumu belirteceğim. Tarihi ve medeniyeti gibi sektörler itibarıyla da baktığımızda, tarımda Elazığ’ ın çok önemli bir yeri olduğunu görüyoruz ki bu yıl yatırım programına Ulu ova sulama projesini aldık ve inşallah Elazığ sulama bakımından çok daha iyi bir noktada olacak. Eğitimde de çok önemli yatırımların yapıldığını görüyoruz. Tekli eğitim sistemine geçiş için çok fazla bir engel olmadığını görüyoruz. Az sayıda okul inşasıyla Elazığ ilinde 2019 fonuyla hedeflemiş olduğumuz tekli eğitim sistemine ulaşabileceğimizi görüyoruz.” dedi.

Şehir hastanesi 2018 yılında hizmete sunulacak

Sağlık sektöründe de bulunduğu bölgede Elazığ’ın çok iyi bir yere sahip olduğunu dile getiren Elvan yapımı devam eden şehir hastanesiyle ilgili olarak:

“İnşallah 2018 yılında şehir hastanesini Elazığlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Son derece modern ve bin yataktan daha fazla bir kapasiteye sahip olacak şehir hastanemiz sizlere hizmet verecek. Şu an itibariyle bile Elazığ ın çok iyi bir nokta da olduğunu söylemek mümkün.” İfadelerini kullandı.

“Elazığ ve Malatya’ yı daha da yakınlaştıracağız”

Şuan kömürhan da çalışmaları devam eden köprü ve tünel projelerinin çok önemli olduğunu ve projenin Elazığ ve Malatya yı daha da bütünleştirip kaynaştıracağını dile getirirken Elazığ’ ın konumu hakkında:

“Hangi açıdan bakarsak bakalım, Doğu Anadolu bölgesinin en önemli merkezlerinden birisinin Elazığ olduğunu görüyoruz. Aslında Elazığ doğu ile batı arasında kavşak konumunda olan bir ilimiz” diyerek Elazığ ve Malatya Maksibet dostluğuna vurgu yaptı.

“Elazığ a çok ciddi yatırımlar kazandıracağız”

“Cazibe merkezi programıyla da özellikle sanayi alanında Elazığ’a çok ciddi yatırımları kazandıracağız. Bugünde zaten bu amaç için Elazığ a geldim. Tüm sanayicilerimize iş adamlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza cazibe merkezi programının neler getirdiğini açıklayıp, onların soruları varsa onları cevaplandıracağım.” İfadelerini kullandıktan sonra Türkiye’nin gelişimiyle ilgili açıklamalarına devam etti.

“Türkiye için engelli koşu kalkacak, engelsiz koşu başlayacak”

Türkiye'nin önüne onca engeller konulmasına rağmen hızla büyüyüp, kalkındığını belirten Bakan Elvan konuşmasına: "Gelişmiş ülkeler büyümesini aşağı çekerken, biz büyümeye, gelişmeye devam ediyoruz. Biz gerçekten koşuyoruz ama nasıl koşuyoruz, engelli koşuyoruz. Yeni anayasa değişikliği ile engelli koşu kalkacak, engelsiz koşuya gireceğiz ve daha hızlı bir şekilde ülkenin kalkınması için mücadele vereceğiz. Yeni hükumet sisteminde de milleti merkeze oturtuyoruz. Siyasetin, devletin merkezinde ve yine mecliste millet var. İster yasama, ister yürütme, ister yargı artık merkezde millet olacak. Dolayısıyla milletin vesayeti dışında hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz, milletimiz ne derse bizim söyleyeceğimiz de odur. Biz bu konuda son derece hassasız. Son 15 yılda bizim elde ettiğimiz başarının sırrı da budur. Milletle bütünleşmemiz, derdiyle dertlenmemiz, isteklerini ve taleplerini kendimizin gibi görmemizdir. Dolayısı ile milletin bu kadar yoğun destek verdiğine şaşırmasınlar" diyerek devam etti.

Elazığ’ a Yeni Stadyum geliyor mu?

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Bakan Elvan’a bütün Elazığ’ın merakla cevabını beklediği stadyum konusunu ve Elazığ’ın cazibe merkezi olduktan sonra altıncı bölge teşvikinden yararlanabilecek mi sorusunu yöneltti.

Elvan, “Ak Parti hükümetinin ağzından bir söz çıkmışsa o iş bitmiştir ama bir işi yaparken doğru düzgün ve yerli yerinde yapmanız gerekir bir anda bir şeyi ortaya çıkaramazsın. Bununla ilgili birtakım çalışmaların yapılması lazım, biz şimdi teknik çalışmalar ve incelemeler yapmaktayız. Bu çalışmalar bittikten sonra bir sonraki aşamaya geçeceğiz. Bu konuda ki net bilgiyi gençlik ve spor bakanımız şehrimizi ziyaret ettiğinde sizinle paylaşır ama biz bir söz vermişsek o sözü yerine getiririz bizim parti olarak hükümet olarak anlayışımız budur. Teşvik sistemi konusuna gelecek olursak Elazığ bugün dördüncü bölge teşvik sistemlerinden yararlanıyor. Biz istiyoruz ki Elazığ sanayinin güçlü bir merkezi ve herkes tarafından yatırım yapılmak istenen bir il olsun. Bizde bu çerçevede çalışmalarımızı yaptık ama teşvik açısından sorarsanız hem cazibe merkezi teşviklerinden yararlanacak vatandaşlarımız hem de organize sanayi bölgesinde yatırım yapan kardeşlerimiz altıncı bölge teşviklerinden yararlanacaklar. Cazibe merkezinin dışında kalsalar dahi eğer osb ye bir yatırım yapıyorlarsa yeni yatırımcılar altıncı bölge teşvikinden yararlanacaklar” dedi.